Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Régi ismerősünk ülhet le a lengyel válogatott padjára – HIVATALOS

A szövetségi kapitányát hétfőn menesztő lengyel válogatott élére a csütörtöki napon kinevezték az utódot, aki annak idején Magyarországon is edzősködött…

A lengyel labdarúgó-szövetség a csütörtök délutáni órákban megerősítette, hogy megüresedett szövetségi kapitányi posztját Paulo Sousa veszi át, aki Jerzy Brzeczektől örökölte meg a nemzeti csapat irányítását.

Az 50 esztendős portugál mester közvetlen szakmai stábja négy főből áll majd, mind külföldiek lesznek, ahogy azt is megerősítették, hogy a szakember szerződése a világbajnoki selejtezősorozat végéig szól. Sousát annak idején 2011 és 2013 között a Videoton vezetőedzőjeként ismerhettük meg és tett szert nemzetközi elismerésre Európa-liga-szereplésük révén. Később a Maccabi Tel Aviv, a Basel és a Fiorentina csapatánál is vállalt munkát, legutóbb pedig a Girondins Bordeaux csapatát trenírozta.

Sousa most először méretteti meg magát kapitányként, eddig felnőttek közt csak klubedzőként tevékenykedett.

A régi ismerős debütálására éppen Magyarországon kerülhet sor, hiszen a lengyel válogatott első világbajnoki selejtező-mérkőzését március 25-én a mieink ellen fogja megvívni a Puskás Arénában.