Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Mainz dönti el a bajokságot?

Érdekes meccsnek ígérkezett a forduló “magyar rangadója”, hiszen a Mainz a bennmaradásért küzd és most, már minden egyes pontra szüksége van, míg a Leipzig ha komolyan gondolja a bajnoki címet muszáj megnyernie az ilyen mérkőzéseket.

A találkozót az jóval esélyesebb lipcsei csapat kezdte jobban és a 15. percben meg is szerezték a vezetést. Sabitzer lövését óriási bravúrral védte a mainzi kapus, azonban a kipattanót Adams belőtte 0-1!
Pár perccel később egyenlített a Mainz. Egy szabadrúgás utáni fejest Gulácsi védett, de a kipattanóra itt sem a védők érkeztek először, Niakhaté lőtte be a labdát a kapuba 1-1!
A 30. percben Halstenberg góljával másodjára is megszerezte a vezetést a Leipzig 1-2! Az őrületnek itt, még nem volt vége. A 35. percben megint Niakhaté egyenlített ki 2-2! Ez volt a védő első duplája a Bundesligában, a 82. meccsén. Eddig összesen volt két Bundesliga-gólja és egynél többet, még sosem szerzett egy szezonban.
A második félidő sem alakult jól a Leipzignek, sőt ebben a játékrészben, már a vezetést sem tudták megszerezni. A Mainz viszont igen. Az 50. percben Barreiro előzte meg Gulácsi a rövid saroknál 3-2! A gólpasszt az a da Costa adta, aki pár napja érkezett a Frankfurttól kölcsönben.

Ezzel a manziak egymásután két bajnokesélyes csapatot tréfál meg. A Dortmund ellen idegenben játszott döntetlent, most pedig hazai pályán a Leipziget verték meg.

A lipcsei csapatban Orbán és Gulácsi végig pályán volt, míg a Mainzba Szalai 66. percben állt be.

Mainz – RB Lepzig 3-2 (2-2)
Helyszín: Mainz, Opel Aréna Vezette: C. Dingert
Gólszerzők: Niakhaté (24.,35.), Barreiro (50.) ill. Adams (15.), Halstenberg (30.)

A forduló rangadóját játszotta a Leverkusen és a Wolfsburg. A két bukdácsoló klub egy győzelemmel megszilárdíthatta pozícióját, azonban egy esetleges Wolfsburg győzelemnek Münchenben is nagyon szurkoltak. 

Az egész mérkőzésre igaz volt, hogy a Bayer főlényben játszott, az első félidőben helyzete is több volt mint a Wolfsburgnak, azonban a gólt így is a vendég csapat szerezte. A 35. percben Baku volt eredményes 0-1!
A második játékrészben, már helyzetei sem nagyon adódtak a Gyógyszertáriaknak.

Bayer Leverkusen – Wolfsburg 0-1 (0-1)
Helyszín: Leverkusen, BayArena Vezette: M. Fritz
Gólszerzők:ill. Baku (35.)

A Bundesliga 18. fordulójának mérkőzései

Péntek:
Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund 4-2

Szombat:
Augsburg – Union Berlin 2-1
Bielefeld – Frankfurt 1-5
Freiburg – Stuttgart 2-1
18:30 Hertha Berlin – Werder Bremen (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
15:30 Schalke – Bayern München (Tv: Sport 2)
18:00 Hoffenheim – Köln (Tv: Sport 2)

A Bundesliga állása

A góllövőlista élmezőnye