NB I: idegenben ütötte ki a Fehérvár az Újpestet

A Fehérvár úgy léphetett pályára az Újpest otthonában, hogy a Ferencváros újfent botlott, így győzelmével megközelítené hét pontra a listavezetőt, amely össze is jött.

CSILLAGOS ÖTÖS! 💥💯
Újpest FC 🆚 MOL Fehérvár FC 0-5

⚽️⚽️ 7′ 20′ Funsho
⚽️ 55′ Zivzivadze
⚽️ 60′ Petrjak
⚽️ 81’…

Közzétette: MOL Fehérvár FC – 2021. január 23., szombat

A találkozót a vendégek uralták végig és könnyedén tettek szert két gólos előnyre. A nigériai csatár, Bamgboye már a 6. percben előnyhöz juttatta a székesfehérvári alakulatot, majd a 19. minutumban beköszönt még egyszer, ezzel megnyugtatóvá téve csapata vezetését. Az első játékrészben a vendégek mutatója ezzel két kaput eltaláló lövésből két gól, míg hazai részről egyetlen kaput eltaláló lövés sem volt.

A második félidőben is gyors két gólt rámolt be a Fehérvár, az 55. percben Zivzivadze talált be, majd öt minutummal később az egy perce csereként beálló Petrjak is megrúgta a maga gólját, amivel eldöntötte végleg a három pont sorsát. A vendégek azonban ezután sem álltak le, mentek tovább az ötödik gólért, ami végül meg is jött Nikolic révén a 81. percben. A végeredményt tehát a magyar válogatott labdarúgó állította be, amellyel a Fehérvár továbbra is a második, a hátránya hét pontra csökkent a Ferencvároshoz képest, míg az Újpest csak a kilencedik.

Újpest – Fehérvár 0-5
(0-2)
Játékvezető:
Káprály M., Helyszín: Szusza Ferenc Stadion (Budapest)
Gólszerzők: ill. F. Bamgboye (6. 19.), B. Zivzivadze (55.), I. Petrjak (60.), N. Nikolic (81.)

 

Az NB I 17. fordulójának további mérkőzései
Szombat
Kisvárda – Mezőkövesd 0-0
Puskás Akadémia – Ferencváros 1-1

Vasárnap
13:30 Budafok – MTK Budapest (Tv: M4 Sport)
15:45 Paks – Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport+)
18:00 Budapest Honvéd – Zalaegerszegi TE (M4 Sport+)

Az NB I jelenlegi állása állása

A góllövőlista élmezőnye