Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zenekart alapított a spanyol Szuperkupa-győztes csapat

Az elmúlt hétvégén nagyszerű menetelése végén a bilbaói Athletic Club csapata nem akármilyen bravúrt elérve hódította el a spanyol Szuperkupát, hiszen a közelmúltban kinevezett Marcelino vezetésével a baszk identitás mintaképéül szolgáló egyesület az elődöntőben a Real Madrid csapatát intézte el, majd az azt követő fináléban pedig a Barcelonát is legyőzte hosszabbításban. A piros-fehérek hat év után nyertek újra trófeát és meg is adták a módját az ünneplésnek…

 

Ahogyan arról beszámoltunk, az Athletic Club játékosai a legendás AC/DC-számot, a Highway To Hellt előadva ünnepeltek társaikkal a Barcelona legyőzését követően, mindez pedig cseppet sem véletlen, a csapat hat játékosa ugyanis a közelmúltban zenekart alapított, és az Orsai nevet viselő együttesnek a napokban létrehozták a hivatalos Facebook-oldalát is.

Az együttest a következő futballisták alkotják: Asier Villalibre ének és trombita, Óscar de Marcos, Mikel Balenziaga és Mikel Vesga gitárok, Inigo Lekue basszusgitár, Dani García dob. A banda tervei közt szerepel a jövőben a koncertezés is, amint az általános egészségügyi helyzet mindezt lehetővé teszi. Addig mindenesetre van idejük számokat gyártani, az első már el is készült, és alul meghallgatható, a klubhűségről szól. Valószínűleg bármit adnak elő, az Athletic-drukkerek körében hatalmas sikerük lenne a San Mamésben.

A bilbaói csapat már eddig is különleges volt abban a tekintetben, hogy a La Liga 1929-es alapítása óta folyamatosan tagja a spanyol első osztály mezőnyének (a Realon és a Barcán kívül ezt csak ők mondhatják el magukról), miközben kizárólag baszk kötődésű játékosokat foglalkoztatnak a csapatuk keretében, most pedig újabb szintre emelték egyedülállóságukat!

Élen a sportban, élen a szórakoztatásban!