Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futballisták vesztették életüket repülőgép-szerencsétlenségben

Nemzetközi beszámolók szerint a vasárnapi napon felszállás közben lezuhant egy brazil negyedosztályú csapat tagjait szállító repülőgép. A balesetnek nincsenek túlélői…

A Reuters hírügynökség jelentése szerint a brazil negyedosztályban szereplő Palmas FR csapatának négy játékosát, valamint a klub elnökét szállította az a kisrepülőgép, amely a felszállás közben lezuhant a Tocatins állam székhelyéhez közeli reptér kifutópályájának végén.

A hétfő esti kupamérkőzésre tartó csapat nagy része már korábban sikeresen elutazott, a gépen utazó négy játékos néhány napja pozitív koronavírus-tesztet adott, így csak vasárnap indulhattak a többiek után. A repülőn tartózkodó négy játékos, Lucas Praxedes, Guilherme Noé, Ranulé és Marcus Molinari, valamint a klub elnök, Lucas Meira, és a pilóta egyaránt életét vesztette.

“A repülőgép felszállt, ám a kifutópálya végén visszazuhant a földre. Sajnálattal közöljük, hogy a balesetnek nincsenek túlélői”

– közölték a csapat hivatalos oldalára kitett közleményben.

Mint ismeretes, a szintén brazil Chapecoense csapata négy évvel ezelőtt, 2016. november 28-án már átesett egy hasonló szörnyű csapáson, amikor a csapat történetének legfontosabb meccsére, a Copa Sudamericana döntőjére utazva lezuhant a repülőgépük, és néhány szerencsés túlélő mellett gyakorlatilag a teljes keret és stáb életét vesztette.

Nyugodjanak békében!