Feljutott az első osztályba a Chapecoense csapata

A néhány évvel ezelőtti repülőgép-baleset után a brazil élvonalból kieső Chapecoense gárdája szerdára virradóra biztosította be a visszatérését az országos első osztályú bajnokságba…

A brazil másodosztályú bajnokságban (Campeonato Brasileiro B) szereplő Chapecoense csapata az elmúlt év végén erősítette meg, hogy 58 esztendős korában elhunyt a klub elnöke Paulo Ricardo Magro, aki halálát megelőzően a koronavírus-fertőzéssel küzdött.

Mint ismeretes, a brazil klub négy évvel ezelőtt, 2016. november 28-án már átesett egy szörnyű csapáson, amikor a csapat történetének legfontosabb meccsére, a Copa Sudamericana döntőjére utazva lezuhant a repülőgépük, és néhány szerencsés túlélő mellett gyakorlatilag a teljes keret és stáb életét vesztette. A hatalmas összefogás ellenére a csapatot nehezen építették újra, és hamar kiestek a másodosztályba, az újjáépítésben Magro elévülhetetlen érdemeket szerzett, aki tavaly augusztusi kinevezése óta anyagilag biztos lábakra helyezte a klubot, és minden adott, hogy rövidesen visszatérjenek az élvonalba.

A Chapecoense gárdája a másodosztály 34. fordulójában 2-1-es hazai győzelmet aratott a Figueirense csapata ellen, ezzel négy fordulóval a vége előtt már behozhatatlan előnyre tett szert az ötödik, nem feljutó helyen álló csapattal szemben, így eldőlt, hogy az éllovas América Mineiro együttesével együtt feljutott országos szinten a legmagasabb osztályba.

A brazil másodosztály aktuális állása