Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvátország: az éllovas nyerte a rangadót

A szerdai kora esti órákban rendezték meg a horvát bajnokság (1. HNL) klasszikus, táblázaton elfoglalt helyezéstől függetlenül mindig parázsnak számító rangadóját az éllovas Dinamo Zagreb és a felzárkózni vágyó Hajduk Split között…

Gyakorlatilag három gyors gól döntötte el a rangadót, a Dinamo Zagreb együttese a papírformának megfelelően hátrányból aratott 3-1-es győzelmet a Hajduk Split ellen. A vendégek pedig hat perc elteltével magukhoz ragadták az előnyt a 19 esztendős Mario Vuskovic gólja jóvoltából, de az első negyedóra után Mislav Orsic két perc alatt szerzett két góljával fordítani tudott a Dinamo. A duplázó 28 éves támadó szezonbeli 10 góljából négyet az utolsó négy fordulóban szerzett, és feljött a góllövőlista második helyére. A továbbiakban is jobbára a hazaiak játszottak fölényben, bár a második félidőben a Hajduk becsülettel próbálkozott az egyenlítésért, kevés alkalmuk adódott a gólszerzésre. A találkozó végeredményét a hajrá perceiben Lovro Majer gólja alakította ki, míg a vendégeknél Gyurcsó Ádám nem került bevetésre a kispadról.

A Dinamo így azonos meccsszámmal három ponttal a Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Osijek csapata elé került a horvát tabella élén, míg a Split képtelen volt közelebb zárkózni az ötödik helyről.

Dinamo Zagreb – Hajduk Split 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Orsic (16., 18.), Majer (84.), ill. Vuskovic (6.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye