Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Hátrányba került, de fordítani tudott a Barcelona! – videóval

A tegnapi napot követően ma este tovább folytatódtak a Király-kupa nyolcaddöntői, ahol ismét 3 mérkőzést rendeztek meg, köztük olyan topcsapatokkal, mint a Sevilla és a Barcelona. Előbbi könnyedén, utóbbi pedig nehezen tudta kiharcolni a továbbjutást, míg a harmadik összecsapáson a büntetők döntöttek.

Nagyon sima továbbjutást ünnepelhetett a Sevilla gárdája. A 19:00-kor kezdődő mérkőzésen végig fölényben játszottak a hazaiak, akik az első félidő második részében el is döntötték azt, hogy ki nyeri meg ezt a párharcot. A 20. és a 33. percben Luuk de Jong vette  be Sabate portáját, majd a 38. percben Rakitic egy szépsédíjas találatttal feliratkozott az eredményjelzőre, ezzel beállítva a végeredményt.

Sevilla – Valencia 3-0 (3-0)
Gólszerzők: de Jong (20., 33.), Rakitic (38.) ill. –

A mérkőzés összefoglalója:

 

Rá tudott ijeszteni másodosztályú ellenfele a Barcelonára. A Rayo Vallecano gárdája ugyanis igen jól tartotta magát az egész mérkőzésen a katalán sztárcsapattal szemben, ráadásul a 63. percben Fran Garcia góljával meg is szerezték a vezetést, így a Barcát megérintette a kiesés szele. Ezt követően viszont összekapták magukat Messiék és az argentin zseni góljával egyenlíteni tudtak a 70. minutumban. 10 perccel később már az előny is a vendégeknél volt, köszönhetően Frenkie de Jong találatának. Összességében ha nehezen is, de ki tudta harcolni a továbbjutást a Barca a legjobb 8 közé.

Rayo Vallecano (II.) – Barcelona 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Fran Garcia (63.) ill. Messi (70.), de Jong (80.)

A mérkőzés összefoglalója:

 

Az Almeria és az Osasuna ütközetén végig alárendelt szerepet játszott a másodosztályú hazai alakulat, de az Osasuna a rendes játékidőben és a kétszer 15 perces hosszabbításban sem tudta értékesíteni a helyzeteit, így jöhetett a büntetőpárbaj. Az idegek harcát az Almeria játékosai bírták jobban, akik 6 sorozat után 5-4-es összesítéssel kiharcolták a továbbjutást.

Almeria (II.) – Osasuna 0-0 büntetők után: 5-4

A nyolcaddöntők eredményei és további programja:
Kedd:
Real Valladolid 2-4 Levante
Real Betis 3-1 (h.u.) Real Sociedad
Girona (II.) 0-1 Villarreal
Szerda:
Sevilla 3-0 Valencia
Rayo Vallecano (II.) 1-2 Barcelona
Almeria (II.) 0-0 (5-4 b.u.) Osasuna
Csütörtök:
19:00 Navalcarnero – Granada (Tv: Sport 1)
21:00 Alcoyano – Athletic Bilbao (Tv: Sport 1)