Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: váratlan pofonba szaladt bele a Fehérvár

A magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) a szerdai napon korábbról elhalasztott mérkőzéseket pótolnak, a múlt hétvégén az Újpest ellen kiütéssel diadalmaskodó MOL Fehérvár csapata Kisvárdára látogatott a kora esti órákban…

 

A hazai pályán fellépő Kisvárda együttese remek második félidei teljesítményével 2-1-re legyőzte a MOL Fehérvár együttesét az első szerdai mérkőzésen. Az első félidő derekánál némi meglepetésre az idén visszatérő rutinos szerb középpályás, Slobodan Simovic góljával a hazai gárda szerezte meg a vezetést, de bő öt perc múlva a válogatott kiválósága, Fiola Attila jóvoltából hamar egalizált a fehérvári egyesület. A több lehetőség ellenére Márton Gábor fiai képtelenek voltak bevinni a második találatot, így a felek 1-1-es félidei állás mellett mehettek le a pihenőre. A szünet után jelentősen fordult a játék képe, ugyanis a várdaiak egyre inkább felbátorodtak, és az 58. percben Sassa idénybeli második góljával a vezetést is teljesen megérdemelten vette át Supka Attila csapata. A Fehérvár rövid idő alatt becserélte Negót, Hangyát, Kovácsot és Nikolicsot is, ennek ellenére nem sikerült egyenlíteniük, és még a hazaiak előtt is adódtak lehetőségek a gólszerzésre. Végül az utolsó öt fordulóban nyeretlen Kisvárda előzetesen jókora meglepetésre, de teljesen megérdemelten otthon tartotta mindhárom pontot és felzárkózott a bajnokság harmadik helyére.

A MOL Fehérvárnál pedig bár nagyon fogadkoztak, hogy még bíznak a bajnoki címben, maradtak 7 ponttal lemaradva az éllovas Ferencváros mögött, amely ma este 20 órától az újonc Budafok otthonában pótolja korábbi elmaradt mérkőzését.

Kisvárda – MOL Fehérvár 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Simovic (22.), Sassa (58.), ill. Fiola (28.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye