Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: csak a hajrában biztosította be továbbjutását a Bilbao

A Copa Del Rey nyolcaddöntőinek csütörtök esti mérkőzésein sem botlottak meg az első osztályú csapatok, sikerrel vették az akadályokat.

Két meccset rendeztek a spanyol kupában csütörtök este, ezek pedig meglehetősen más forgatókönyv szerint zajlottak. A La Liga 7. helyén álló Granada látogatott a harmadosztályú Navalcarnero együtteséhez és a felek közti különbségek hamar kiütköztek. A vendégek már a 7. percben előnybe kerültek és bő fél óra után már négy góllal vezettek. A hajrában sikerült még kétszer megvillanniuk, így kiütés lett a vége. A Granada 6-0-ás különbséggel gázolt át ellenfelén.

A másik első osztályú klub, az Athletic Bilbao már jobban megszenvedett a továbbjutásért. Ők az Alcoyano otthonába látogattak és a félidő végén meglepetésre hátrányba kerültek Carbonell találata után. A második félidőben aztán megrázták magukat és a meddő mezőnyfölényük mellett immár helyzeteket is fel tudtak mutatni. Előbb Villalibre góljával meglett nekik az egyenlítés, majd a végén Inaki Williams lőtte tovább a csapatot a legjobb nyolc közé.

Navalcarnero – Granada 0-6
G.: Sanchez (9.), Soro (24.), Fede (32.), Soldado (34.), Foulquier (72.), Molina (78.)

Alcoyano – Athletic Bilbao 1-2
G.: Carbonell (39.), Villalibre (53.), Inaki Williams (78.)

A nyolcaddöntők eredményei és további programja

Kedd
Real Valladolid 2-4 Levante
Real Betis 3-1 (h.u.) Real Sociedad
Girona (II.) 0-1 Villarreal

Szerda
Sevilla 3-0 Valencia
Rayo Vallecano (II.) 1-2 Barcelona
Almeria (II.) 0-0 (5-4 b.u.) Osasuna
Csütörtök
Navalcarnero (III.) – Granada 0-6
Alcoyano (II.) – Athletic Bilbao 0-1