Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League-be szerződött az Újpest korábbi játékosa – HIVATALOS

Beigazolódtak a korábbi híresztelések, és az angol bajnokság (Premier League) aktuális szezonjában a bennmaradásért küzdő West Bromwich Albion együttese megszerezte a korábban az Újpestben is játszó gólerős támadót…

Az angol bajnokság (Premier League) idei szezonjában továbbra is csak a kieső zónában tanyázó West Bromwich Albion csapata a péntek esti órákban jelentette be, hogy kölcsönben megszerezte a Galatasaray csapatának szenegáli támadója, Mbaye Diagne játékjogát.

A 29 éves gólveszélyes csatár tulajdonképpen az Újpest csapatában kezdte el először jelentősen bontogatni a szárnyait, amikor az NB I 2015-2016-os kiírásának első felében 14 mérkőzésen 11 gólt szállított. Ezt követően élt a kínálkozó lehetőséggel és a Megyeri útról átigazolt a kínai Szuperligában szereplő Tianjin Teda együtteséhez, ahol újabb két esztendőt töltött (44 meccs, 16 gól), mielőtt Törökország felé vette az irányt. Diagne az európai futballtérképre való visszatérés alkalmával a feltörekvő Kasimpasa soraiban két fél szezon alatt 34 meccsen 32 találatig jutott, így lecsapott rá az ország egyik legnagyobb csapata.

A kiváló testfelépítésű támadó a Galatában sem fogta vissza magát, bár sérülése miatt a 2019-2020-as idény jelentős részét kihagyni kényszerült, a jelenleg futó idényben minden sorozatot figyelembe véve 19 pályára lépés alatt 11 alkalommal volt eredményes, utolsó mérkőzése viszont egy elvesztett rangadó volt, melyen a kiállítás sorsára jutott.

A bennmaradásért harcoló WBA-nál úgy hiszik, hogy Diagne lehet a kulcs, aki góljaival megmentheti a kieséstől Sam Allardyce csapatát, amely szombaton a Fulham ellen vív kiesési rangadót a PL-ben.