Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hulk új csapatot talált magának – HIVATALOS

Noha európai ajánlatai is voltak, az évek óta Kínában szereplő egykori brazil válogatott csatár úgy döntött, hogy másfél évtized után hazatér a brazil bajnokságba

 

A pénteki napon hivatalosan is bejelentésre került, hogy a korábbi brazil válogatott Hulk két évre szóló megállapodást kötött az Atlético Mineiro csapatával. A rutinos játékos szerződése két évre szól, a következő, áprilisban rajtoló idénytől lép érvénybe.

A 34 esztendős csatár annak idején 2005-ben hagyta el a Vitória csapatát, vagyis több mint másfél évtized után térhet most vissza hazájába. A 48-szoros brazil válogatott Hulk megfordult Japánban, Portugáliában és Oroszországban, legemlékezetesebb időszakát az FC Porto (2008-2012) és a Zenit Szentpétervár (2012-2016) csapataiban töltötte, mindkettőben rengeteg gólt szerzett. A rutinos támadó 2016 óta 77 gólt szerzett a Távol-Keleten a Shanghai SIPG színeiben, azonban a kínai anyagi korlátozások miatt számtalan légióshoz hasonlóan a távozás mellett döntött, és meg sem állt Brazíliáig.

Noha a korábbi híresztelések szerint spanyol, portugál és török csapatok is érdeklődtek iránta, Hulk inkább a hazatérés mellett tette le a voksát. Új csapatánál az argentin válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Jorge Sampaoli lesz az edzője.