Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: hátrányból nyert gólzáporos rangadót a címvédő – videóval

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) elmúlt játéknapján a tavalyi győztes Flamengo gárdája a Grémio vendégeként pótolt be egy korábban elmaradt találkozott, ezzel valamennyi elhalasztott meccs pótlásra került, minden csapatnak már csak hat-hat mérkőzése van hátra a 2020-as kiírásból…

 

A bajnoki címvédő Flamengo együttese a múlt hétvégén városi rangadót vesztő Grémio otthonában folytatta a felkapaszkodást, és 4-2-es idegenbeli győzelmével a riói óriás az éllovas nyomába eredt. A kifejezetten jó iramú találkozón egy ideig mindkét csapat csak kihagyott helyzeteket tudott felmutatni, majd nem sokkal a szünet előtt a házigazda szerezte meg a vezetést, amikor Alisson bejátszásából Diego Souza egy pazar csukafejessel volt eredményes. A térfélcserét követően tíz perccel jött is a válasz, egy villámgyors akció végén Barbosa bejátszásából Everton Ribeiro közeli találatával egyenlítettek a vendégek. Alig három perccel később egy remek összjáték után Gabriel Barbosa maga is eredményes tudott lenni egy remek ballábas lövéssel tekerve Vanderlei kapujába, majd a 66. minutumban “Gabigol” ismét az előkészítő szerepében tündökölt, és kapu elé gurított passzából az uruguayi Giorgian De Arrascaeta volt eredményes. Tíz percen belül lőtt három góljával fordított és megállíthatatlanul haladt a győzelem felé a Flamengo. A hajrában azért Diego Souza közel 30 méterről megeresztett szabadrúgásával zárkózott a Grémio, de hiába igyekeztek az egyenlítésért, a hosszabbításban a vendégek lekontrázták őket, és a korábban a Juventusban is játszó chilei szélsőhátvéd, Mauricio Isla egy kontra végén közelről a kapust átemelve alakította ki a találkozó végeredményét.

Győzelmével a Flamengo a második helyen pontszámban beérte a São Paulo együttesét, így a két üldöző négy-négy ponttal áll az utolsó nyolc (!) meccsét mind megnyerő listavezető Internacional mögött. Hat fordulóval a vége előtt gyakorlatilag négy csapatnak van esélye a bajnoki címre, a fenti hármast szorosan követi a korábbi argentin kapitány, Jorge Sampaoli által irányított Atlético Mineiro együttese.

Az európai topcsapatok által követett tehetsége által repített Palmeiras az ötödik, míg a zsinórban ötödször nyeretlenül maradó Grémio a hatodik pozíciót birtokolja. A hétvégi Libertadores-kupa-döntőre készülő Santos egymást követő három fiaskójával már csak a tizedik helyen tanyázik.

Grémio – Flamengo 2-4 (1-0)
Gólszerzők: Diego Souza (40., 85.), ill. Ribeiro (57.), Gabriel Barbosa (60.), De Arrascaeta (66.), Isla (90+3.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye