Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: húsz perc alatti mesterhármassal nyert idegenben a sereghajtó – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) hétvégi, 21. fordulójának első mérkőzésén két alsóházi csapat vívott egymással eseménydús találkozót a péntek esti órákban…

Az előzetes várakozásokhoz képest jókora meglepetésre a sereghajtó Huesca idegenben 3-1-re diadalmaskodott a közvetlenül a kieső zóna előterében helyet foglaló Real Valladolid csapata ellen. A találkozó jó iramban, de sokáig gól nélkül csordogált, mígnem a szünet előtt néhány perccel Maffeo jobbról kapu elé ívelt labdáját Rafa Mir közvetlen közelről pofozta a hálóba, megszerezve ezzel a vezetést a vendégek javára. A félidő után ott folytatta a sereghajtó, ahol korábban abbahagyta, és öt perccel elteltével egy kiugratást követően Rafa Mir újra eredményes tudott lenni, majd újabb hét perccel később ugyancsak ő talált a hálóba egy lendületes ellenakció végén megeresztett átlövésből. A 23 éves csatár korábban a teljes szezonban háromszor volt eredményes a La Ligában, ezúttal húsz perc alatt szerzett klasszikus mesterhármast, rögtön megduplázva évi találatainak számát. Ezzel a három pont sorsa eldőlt, a hátralévő bő félórában a lila-fehérek azért becsületből próbálkoztak, erőfeszítéseiket pedig végül a ráadásban koronázta siker, amikor megannyi kihagyott lehetőség után Toni Villa átlövése talált utat Fernández kapujába.

Szezonbeli első idegenbeli győzelme ellenére maradt utolsó helyen a Huesca, de három pontra megközelítette az utolsó bennmaradó helyet elfoglaló Osasunát, és négyre a most legyőzött Valladolidot, amely szintén nem nyugodhat meg.

Real Valladolid – Huesca 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Toni Villa (93.), ill. Rafa Mir (37., 50., 57.)

 

A 21. forduló további programja

Szombat
14:00 Eibar – Sevilla (tv: Spíler 2)
16:15 Real Madrid – Levante (tv: Spíler 2)
18:30 Valencia – Elche (tv: Spíler 2)
21:00 Villarreal – Real Sociedad (tv: Spíler 2)

Vasárnap
14:00 Getafe – Deportivo Alavés (tv: Spíler 2)
16:15 Cádiz – Atlético Madrid (tv: Spíler 2)
18:30 Granada – Celta Vigo (tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona – Athletic Club (tv: Spíler 2)

Hétfő
21:00 Real Betis – Osasuna (tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye