Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: tíz emberrel kapott ki a Real Madrid – videóval

A La Liga 20. fordulójában az igencsak megtizedelt Real Madrid együttese még ennyi hiányzóval is esélyesként fogadta szombaton a Levante együttesét, mégis kellemetlen pofonba volt részük…

Az elmúlt fordulóban meggyőzőnek tűnő Real madrid rosszabbul alig kezdhette volna a masszív Levante elleni találkozóját, mint most: Eder Militao ugyanis már a 9. percben  piros lapot kapott, miután videózás után úgy ítélték meg, hogy egyértelmű gólheylzetet akadályozott meg.

A kiállítás viszont nem szegte a blancók kedvét, hiszen négy perccel később egy zseniális Toni Kroos-indítás után Marco Asensio megszerezte a vezetést. (1-0)

A vezetés tudatában, érthető módon visszaállt a Real, szépen-lassan fölénybe is került a Levante, és még a szünet előtt egyenlíteni is tudott José Morales szépségdíjas lövésével. (1-1)

Jó iramú, mozgalmas félidőt játszottak a csapatok, amelyre alapvetően rányomta a bélyegét a madridi emberhátrány.

A szünet után a Realnak nem igazán sikerült változtatnia főleg támadásban, komoly veszélyt nem jelentettek a blancók a Levante kapujára. A vendégeknek pedig látható módon nem volt annyira ellenükre az a forgatókönyv, hogy kis túlzással ugyan, de csak kontrollálták a találkozót.

Valamivel veszélyesebb volt a Levante, sőt! Könnyedén eldönthette volna a találkozót még  hiszen a 64. percben Martin Roger kihagyott egy büntetőt! A hajrához érve azonban Roger javított, és a 78. percben csak megszerezte a vezetést. (1-2)

A közel lehetetlen helyzetben a “királyi gárda” erejéből 80 perc emberhátrányban már nem futotta az egyenlítésre, így kellemetlen, de ezúttal talán megmagyarázható fiaskót szenvedtek a Levantétől. Lemaradásuk továbbra is hét pont a még mindig kevesebbet játszó éllovas Atlético mögött.

Real Madrid – Levante 1-2 (1-1)
Alfredo di Stéfano stadion, Vezette: D. Jimenez
Gólszerzők: Asensio (13.), ill. J. Morales (31.), Roger (78.)
Sárga lap: Casemiro (90.), ill. Malsa (51.), Melero (72.)
Piros lap: Militao (9.)

Real Madrid: Courtois – Mendy, Varane, Militao, Odriozola – Modric, Casemiro, Kroos – Hazard (Vinícius, 60.), Benzema (Mariano, 82.), Asensio (Arribas, 82.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Levante: A. Fernandéz – Miramon, Postigo, Duarte, Clerc – J. Morales (D. Gomez, 76.), Malsa (Rochina, 60.), Radoja, Melero – Roger (Vezo, 83.), S. León (Bardhi, 60.). Vezetőedző: Paco Lopez

Korábban:

Valladolid – Huesca 1-3 (0-1) Bővebben itt >>>

Eibar – Sevilla 0-2
Gólszerzők: L. Ocampos (28. -büntetőből), Jordan (55.)

A forduló további programja:

Szombat:
18:30 Valencia – Elche (tv: Spíler 2)
21:00 Villarreal – Real Sociedad (tv: Spíler 2)

Vasárnap
14:00 Getafe – Deportivo Alavés (tv: Spíler 2)
16:15 Cádiz – Atlético Madrid (tv: Spíler 2)
18:30 Granada – Celta Vigo (tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona – Athletic Club (tv: Spíler 2)

Hétfő
21:00 Real Betis – Osasuna (tv: Spíler 2)

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: