Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Zidane segítője magyarázkodhatott!

A koronavírus-fertőzés miatt Zinedine Zidane a Levante ellen is helyettesítő David Bettoni kisebb magyarázkodásba kezdett meccs után értékelésében több edzői döntés kapcsán.

Ha nem lett volna elég, a kellemetlen eredmény hazai pályán, Bettoninak a meccset követően az újságírók kellemetlen kérdéseire is válaszolnia kellett.

Legfőképpen például az foglalkoztatott mindenkit, hogy hogyan lehetséges, hogy a Real Madrid kétségkívül leggólerősebb játékosát, a házi góllövőlistát toronymagasan vezető Karim Benzemát hátrányban lecserélik (…)

“A csere mellett döntöttünk, úgy éreztük, Marianonak pályára kell lépnie. Mély a keretünk, Mariano pedig igazán veszélyes tud lenni a levegőben, és kellemetlen típusú csatár.” – Így Zidane segítője, aki ezt követően a kiállítás utáni szerkezetváltásra, pontosabban ‘szerkezet nem-váltására’ a következőket felelte: “Elsőre természetesen be akartunk hozni egy középhátvédet, de aztán hideg fejjel, átgondoltuk a döntést. Jobbnak gondoltuk hátra vezényelni Casemirot, akit Kroos és Modric ugyan úgy tudott támogatni. Victor Chust ott ült a kispadon, tehetsége játékos, aki már bizonyított is az edzéseken. Nem a bizalom hiánya volt az, hogy nem ő lépett pályára.” – Az már más kérdés, hogy a sajtó munkatársai, és talán sok Real-szurkoló is pont Casemiro jelenlétét hiányolták a középpályáról (…)

(…) És hogy mindezek után mit gondolt David Bettoni a Real bajnoki reményeiről?
“Tudom, hogy azok a szurkolók, akik igazán szeretik a klubot pontosan ugyan úgy hisznek még a bajnoki címben, mint mi. Ez a legfontosabb most, a hit. 10 emberrel is megpróbáltunk mindent, ami tőlünk telt ezen a napon.” – Fogalmazott az érezhetően nyugodtnak látszani akaró megbízott edző.

Azért nem mernénk rá nagyban fogadni, hogy a Real Madrid háza táján ez a nyugalom lenne most a legfőbb érzés.