Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájc: Kecskés gólpasszal járult hozzá a Lugano Basel elleni döntetlenjéhez

Izgalmas élmezőnybeli rangadót játszott egymással a svájci bajnokság (Super League) vasárnapi játéknapján a Basel és a Lugano csapata, utóbbiban magyar érdekeltségért is szoríthattunk…

Kiélezett körülmények között a Basel és a Lugano hatalmas csatája végül 2-2-es döntetlennel zárult, melynek kétségkívül az előkelőbb helyet elfoglaló vendéglátók örülhettek jobban. A Lugano magyar hátvédje, Kecskés Ákos szokásához híven, végig játszotta a találkozót, és a 36. percben csapata vezetőgóljából előkészítőként vette ki a részét, csapata pedig a portugál Asumah Abubakar első góljával sokáig vezetett is. Az egykori kiváló svájci labdarúgó, Ciriaco Sforza által trenírozott Basel viszont a hajrában kiegyenlített, majd bár a vendégek újra vezetéshez jutottak, a Baselnek megint volt válasza, így az őrült végjáték 2-2-es végeredményt hozott.

Az Újpest egykori hátvédje már harmadik éve szerepel a Lugano csapatában, és az idei kiírásban eddig az összes bajnoki mérkőzésen tagja volt a kezdőcsapatnak, a legtöbb alkalommal végig játszotta a meccseket. A döntetlennel a Lugano maradt a svájci élvonal negyedik helyén, három pont hátrányban a második Baseltől.

 

Basel – Lugano 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Arthur (84.), van der Werff (89.), ill. Abubakar (36.), Lungoyi (87.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye