Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a Barcelonát is megjárt szélső

A holland labdarúgó bejelentette, hogy abbahagyja a labdarúgást miután már több, mint fél éve nem talált magának csapatot.


Ibrahim Afellay január 31-én vasárnap jelentette ki, hogy abbahagyja a profi labdarúgást és szögre akasztja a stoplisát. A 34 éves baloldali szélső 17 évet követően jutott arra a gondolatra, hogy itt az ideje befejezni, pláne úgy, hogy több, mint egy fél éve egyetlen klub sem kereste meg szerződésajánlattal.

Afellay a PSV Eindhoven korosztályos csapataiban nevelkedett, aminek a felnőtt keretébe 2004-ben került fel. A szurkolók imádták, de ez nem is meglepő, hiszen nagy tehetségnek tartották és ezt rendre bizonyította is a pályán.

2011 januárjában azonban megkereste őt és a csapatát is a Barcelona, és mivel ezt követő nyáron lejárt volna a szerződése, így a holland gárda megvált tőle 3 millió euró ellenében. Ez a részéről nagy hiba volt, ugyanis alig kapott lehetőséget Pep Guardiolától, és a lelkesedése, valamint tudása lejtmenetet vett. A katalán gárda két alkalommal is kölcsönadta őt, a Schalke és az Olympiakosz csapatainak, de itt sem jöttek össze a számításai, majd végül 2015-ben ingyen elengedték őt a Stoke Cityhez.

Az angol együttesnél sem alkotott maradandót, de így is három és fél évig a csapat tagja volt, igaz többnyire csereként kapott esélyt. Ezt követően fél évig klub nélkül tengődött, aminek gyerekkori csapata a PSV vetett véget és szerződtette őt egy évre, viszont játéklehetőséghez nem igazán jutott, ezért nem hosszabbították meg szerződését, ami 2020 nyarán lejárt. Azóta pedig nem talált magának klubot, ennek következtében a visszavonulás mellett döntött.