Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: a Leipzig és a Gladbach is ott van a legjobb nyolc között – videóval!

Befejeződtek a Német Kupa nyolcaddöntői és a nagyok közül szerda este egyedül a Mönchengladbachnak kellett megizzadnia – az RB Leipzig magabiztosan menetelt tovább.

Miután kedden kiesett a Leverkusen és a Dortmund is csak hosszabbítás után jutott tovább (a már korábban kiesett Bayernről nem is beszélve), joggal tarthattak a nyolcaddöntőtől a nagy csapatok szerdán is. Ezzel szemben végül nem kellett izgulniuk – többnyire érvényesült a papírforma.

Az RB Leipzig hamar, már a 11. percben előnybe került Haidara találatával; a szünet előtt pedig Sabitzer volt eredményes büntetőből a második ligás Bochum ellen. Innentől már nem igazán volt kérdéses a továbbjutó kiléte, a hajrában viszont Poulsen kétszer is betalált, így a vége 4-0 lett a lipcseiek javára. Gulácsi és Orbán végig a pályán voltak, Szoboszlai továbbra is sérüléssel bajlódik, a túloldalon pedig Novothny Soma csak néhány percet kapott csereként a magyarok közül.

A bajnokságban meglepetésre kimagaslóan teljesítő Wolfsburg sem remegett meg az idén pocsékul teljesítő Schalke ellen. A zöld-fehérek Weghorst révén büntetőhöz jutottak a 40. percben, amiből a német csak a kipattanó után tudott betalálni. Ennél több pedig nem is kellett nekik: domináltak a gelsenkircheni ellenfelükkel szemben és még csak szét sem kellett hajtaniuk magukat a továbbjutásért.

A Borussia Mönchengladbach már nem volt ilyen szerencsés. Már a 2. percben hátrányba kerültek Stuttgartban, így extra erőbedobásra volt szükségük már a legelejétől a győzelemhez. Az első félidő ráadásában Thuram találatával ki tudtak egyenlíteni, a fordulást követően pedig pár perc után már náluk volt az előny. A Stuttgart ugyan nem hagyta magát, de nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel – a Gladbach ment tovább.

A Köln továbbjutása is biztosnak tűnt egy darabig: a 4. percben Jakobs révén előnybe kerültek, majd Dennis a 22. percben megduplázta a fölényt. Innentől nehéz lett volna a Bundesliga 2-es Regensburgra fogadni, ám a hazaiak kitettek magukért. Jól játszottak, és még az első félidőben sikerült 2-2-re szépíteni az állást. A Köln együttese ezek után rá kellett hogy kapcsoljon, a 78. percben pedig hatalmas lehetőséghez jutottak. Dennis végezhetett el büntetőt, ám az kimaradt, így hosszabbítás következett, végül pedig büntetőpárbaj. A Regensburgnál csak egy maradt ki, a Kölnnél viszont kettő – így a másodosztályú csapat jutott tovább a legjobb nyolc közé.

RB Leipzig – Bochum 4-0
G.: Haidara (11.), Sabitzer (45+1. – büntető), Poulsen (66., 75.)

Wolfsburg -Schalke 1-0
G.: Weghorst (40.)

Regensburg – Köln 2-2 – büntetőpárbajban 4-3-al a Regensburg jutott tovább
G.: Jakobs (4.), Dennis (22.), Kennedy (35.), George (41.)

Stuttgart – Mönchengladbach 1-2
G.: Wamangituka (2.), Thuram (45+1.), Plea (50.)

A Német Kupa nyolcaddöntőinek eredményei

Kedd
RW Essen – Leverkusen 0-0 (hosszabbítás után: 2-1)
Holstein Kiel – Darmstadt 1-1 (tizenegyesekkel: 7-6)
Borussia Dortmund – Paderborn (II.) 2-2 (hosszabbítás után: 3-2)
Werder Bremen – Greuther Fürth (II.) 2-0

Szerda
RB Leipzig – Bochum (II.) 4-0
Wolfsburg – Schalke 1-0
Regensburg (II.) – 1. FC Köln 2-2 (tizenegyesekkel a regensburg)
VfB Stuttgart – Mönchengladbach 1-2