Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: negyedosztályú csapat ütötte ki a Leverkusent – eredmények

Hiába vezetett a Leverkusen, nem tudta megtartni az előnyét, sőt az Essen fordított ellenük. A Kiel tizenegyesekkel ejtette ki a Darmstadtot. A Werder Bremen hozta a kötelezőt a másodosztályú Greuter Fürth ellen, míg a Dortmundnak Haaland szállította a továbbjutást a hosszabbításban.

A negyedosztályú Rot-Weiss Essen a harmadik körben a Düsseldorfot búcsúztatta, most pedig a Bundesligában is remeklő Leverkusen várt rá. A mérkőzést az előzetes papírformának megfelelően a vendégek uralták, de gólt nem tudtak szerezni, így jöhetett a hosszabbítás. A kétszer tizenöt perc során tovább nyomtak a vendégek, és a 105. percben megtört a jég: Bailey kapott labdát remek pozícióban, és ezúttal nem hibázott (0-1). Az Essen azonban nem adta fel, egy átlövés után Lukás Hrádecky hárított, a róla kipattanó labdát azonban Kefkir a kapuba juttatta (1-1). A Leverkusen továbbra is támadott, míg az Essen kontrázhatott. A 117. percben a hazaiak támadója, Engelmann parádés labdát kapott a tizenhatoson belül, és kilőtte a rövid felső sarkot, továbbjuttatva csapatát a nyolcaddöntőbe (2-1).

RW Essen (IV.) – Leverkusen 0-0 (hosszabbítás után: 2-1)
Gólszerzők:
Kefkir (108.), Engelmann (117.), ill. Bailey (105.)

A hazaiak az előző körben a címvédő Bayern Münchent ejtették ki tizenegyesekkel, míg a Darmstadt a Dynamo Dresdent győzte le. Ezen a mérkőzésen az 58. percben szerzett vezetést a Kiel, Serra talált be (1-0), a vendégek azonban a hajrában Dursun góljával egyenlítettek (1-1), és mivel a hosszabbításban nem esett gól, jöhettek a tizenegyesek. Az első körben mindkét csapat hibázott, majd a következő ötben egyik sem. A hetedik sorozatnál mindkét fél rontott. A csata a kilencedik körben ért véget a Kiel sikerével, így a Holstein jutott a legjobb nyolc közé.

Holstein Kiel (II.) – Darmstadt (II.) 1-1 (tizenegyesekkel: 7-6)
Gólszerzők: Serra (58.), ill. Dursun (86.)

Úgy tűnt, hogy a Dortmund bő negyedórán belül lerendezte a lényeges kérdéseket: a 6. percben Can talált be (1-0), majd a 16. percben Sancho is eredményes volt (2-0). A Paderborn azonban nem adta fel, és több nagy helyzetig is eljutott, sőt a 79. percben Justvan góljával szépített (2-1). A kitámadó vendégek a 95. percben újabb gólt kaptak egy kontra után, a videóbíró azonban megmentette őket, hiszen a visszanézések után Passlack egy perccel korábbi szabálytalanságát végül befújta a játékvezető, és büntetőt ítélt a Paderbornnak. A 97. percben Owusu nem hibázott, és kiegyenlített (2-2), így jöhetett a hosszabbítás. Mindössze hat perc telt el a kétszer tizenöt percből, amikor Haaland indulhatott meg a félpályától ziccerben, és megszerezte a vezetést csapatának, a gólt hosszas videózás után adták meg. (3-2). A Padernborn a folytatásban már nem tudott kiegyenlíteni, így a hazaiak jutottak tovább.

Borussia Dortmund – Paderborn (II.) 2-2 (hosszabbítás után: 3-2)
Gólszerzők:
Can (6.), Sancho (16.), Haaland (96.), ill. Justvan (79.), Owusu (90+7.)

A Werder Bremen a 12. percben szerezte meg a vezetést: Mohwald talált be (1-0). A folytatásban a Fürth több egyenlítési lehetőséget is elpuskázott, amit a Werder Bremen a 73. percben bosszult meg, ekkor Agu volt eredményes (2-0). A hazaiak ezzel a győzelemmel bejutottak a legjobb nyolc közé.

Werder Bremen – Greuther Fürth (II.) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Mohwald (12.), Agu (73.), ill. 

A Német Kupa nyolcaddöntőjének menetrendje:

Kedd:
RW Essen – Leverkusen 0-0 (hosszabbítás után: 2-1)
Holstein Kiel – Darmstadt 1-1 (tizenegyesekkel: 7-6)
Borussia Dortmund – Paderborn (II.) 2-2 (hosszabbítás után: 3-2)
Werder Bremen – Greuther Fürth (II.) 2-0

Szerda:
18:30: RB Leipzig – Bochum (II.) (Tv: Sport1)
18:30: Wolfsburg – Schalke
20:45: Regensburg (II.) – 1. FC Köln
20:45: VfB Stuttgart – Mönchengladbach (Tv: Sport1)