Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hazatért a gólgyáros – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően hazatért Olaszországba az évek óta Kínában játszó gólfelelős támadó, aki ugyan a közelmúltban az Inter és a Juventus számára is felajánlotta szolgálatait, végül egy bennmaradásért küzdő csapathoz írt alá…

 

Az olasz bajnokságban (Serie A) a bennmaradásért küzdő Parma csapata a péntek délutáni órákban megerősítette, hogy szerződtette a szabadon igazolható Graziano Pellét.

A 35 éves támadó az elmúlt öt szezon alatt minden sorozatot figyelembe véve 133 mérkőzésen 62 gólt szerzett a Távol-Keleten a Shandong Luneng csapatának színeiben. Pellé korábban két évet töltött a Feyenoord és a Southampton alkalmazásában, és mindkét csapatnál ígéretes formában termelte a gólokat. Pellé hazájában utoljára egy évtizeddel ezelőtt 2011 és 2013 között már éppen a Parma alkalmazásában állt, ám a két szezon alatt nem tudott maradandót alkotni, az egyik idényt az akkor másodosztályú Sampdoriában töltötte kölcsönben.

Pellé a Kínába szerződése óta a válogatottba se kapott meghívót, pedig előtte 2014 és 2016 között 20 alkalommal volt tagja az akkoriban Antonio Conte által irányított nemzeti együttesnek.

Az olasz bajnokság (Serie A) kieső zónájában található Parma a piaczárást megelőzően a Milantól érkező Andrea Conti, a Bayerntől kölcsönvett Joshua Zirkzee és a tehetséges román csatár, Dennis Man leigazolásával komoly erősítéseket hajtott végre, most pedig egy újabb újabb nagyágyú érkezésével joggal reménykedhet a bennmaradás kiharcolásában.