Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligán belül adta kölcsön védőjét az AC Milan – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) listavezető AC Milan gárdája megerősítette, hogy kölcsönadta mellőzött egykori hátvédreménységét egy bennmaradásért harcoló csapat részére…

 

Az AC Milan együttese a csütörtöki napon hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy vételi opcióval kölcsönadta Andrea Conti játékjogát a közelmúltban edzőváltáson is áteső Parma együttesének.

A 26 éves jobbhátvéd az Atalanta híres akadémiáján nevelkedett, és a bergamói gárda első csapatában fantasztikus teljesítményt nyújtott a 2016-2017-es idény folyamán – hátvédként nyolc gólt szerzett, és nagyon fiatalon elképesztően éretten játszotta be a jobb szárnyat. Sokan azonnal a következő évtizedek meghatározó olasz jobbhátvédjét látták benne, ennek szellemében vásárolta meg őt 2017 nyarán a Rossoneri gárdája 24 millió euróért és Matteo Pessina játékjogáért cserébe.

A Milanban azonban nem volt szerencséje, és már az idénybeli ötödik meccsén súlyos térdszalag-szakadást szenvedett, később pedig nem sokkal a visszatérését követően újra hasonló sérüléssel bajlódott. Gyakorlatilag először a 2019-2020-as kiírásban tudott teljes értékű munkát végezni, amikor 23 bajnoki mérkőzésen szerepelt, mígnem múlt nyáron ismét kiújultak krónikus térdproblémái.

Azt nem tudjuk, hogy jelenleg milyen fizikai állapotban van, de abban biztosak lehetünk, hogy ha egészséges lenne, akkor a Parma számára nagyon komoly erősítéssel bírna a megszerzése. Sajnos a három súlyos sérülése után már joggal kételkedhetünk benne, hogy képes lesz valaha arra a teljesítményre, ami révén annak idején felkaptuk rá a fejünket…