Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kétszer is visszajött az Everton, a ráadásban hullajtott pontokat a ManUnited – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 23. fordulójának szombat esti mérkőzésén a bajnoki címért harcoló Manchester United hazai pályán, drámai körülmények között 3–3-as döntetlent játszott az Everton együttesével.

A Vörös Ördögök látszólag már az első játékrészben lezárták a három pont sorsát, hiszen Edinson Cavani és Bruno Fernandes is betalált, így Ole Gunnar Solskjaer gárdája megnyugtató előnnyel mehetett az öltözőbe a szünetben – a portugál klasszis találata egészen szenzációsra sikeredett.

A vendégek menedzsere, Carlo Ancelotti alaposan felrázhatta játékosait, hiszen a liverpooliak a fordulást követően nyolc percen belül ledolgozták kétgólos hátrányukat: előbb Abdoulaye Doucouré, majd James Rodríguez vette be David De Gea kapuját. Az Everton ettől függetlenül nem sokáig örülhetett, ugyanis a 70. minutumban Scott McTominay a fejesével ismét megszerezte a vezetést a manchesteriek számára, akiknek innentől kezdve nem igazán forgott veszélyben a sikerük. Egészen a meccs utolsó mozzanatáig: a ráadás legvégén egy beívelt szabadrúgás után Dominic Calvert-Lewin elé pattant a labda, aki közelről nem hibázott. A találkozót összességében az MU uralta, ám az Everton a könyörtelen helyzetkihasználásával pontot tudott rabolni az Old Traffordról.

A ManUnited így nem tudta utolérni a listavezető és városi rivális Manchester Cityt, amelynek ráadásul kettővel kevesebb lejátszott mérkőzése van – Pep Guardiola legénysége vasárnap este a címvédő Liverpool vendége lesz. Az Everton ideiglenesen a 6. helyen tanyázik a Premier League tabelláján.

Manchester United FC – Everton FC 3–3 (2-0)
Gólszerzők: Cavani (24.), Fernandes (45.), McTominay (70.), ill. Doucouré (49.), James (52.), Calvert-Lewin (90+5.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Aston Villa 1–0 Arsenal
Burnley 1–1 Brighton
Newcastle United 3–2 Southampton
Fulham 0–0 West Ham

Vasárnap
13:00 Tottenham Hotspur – West Brom
15:00 Wolverhampton – Leicester City
17:30 Liverpool – Manchester City
20:15 Sheffield United – Chelsea

Hétfő
21:00 Leeds United – Crystal Palace

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: