Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Mbappé megint betalált, könnyedén nyert a PSG a Vélodrome-ban – videóval

A francia élvonalbeli bajnokság 24. fordulójának legnagyobb derbijén a címvédő Paris Saint-Germain idegenben kétgólos győzelmet aratott a több szempontból is nehéz helyzetben álló Olympique Marseille ellen.

Mauricio Pochettino fiai alaposan bekezdtek a Franciaországban Klasszikusként ismert összecsapáson, ugyanis a párizsiak már a 9. percben vezetéshez jutottak: Ángel Di María remekül ugratta ki Kylian Mbappét, aki szokásához híven nem hibázott, kihasználta a lehetőséget. Ezt követően a vendégek kénytelenek voltak cserélni, ugyanis az előkészítést jegyző Di María megsérült – a helyére Pablo Sarabia érkezett. A fővárosiak tempójából ez a változtatás sem vett vissza, a 24. minutumban már kettővel ment a PSG: Mauro Icardi nagyszerűen fejelte Steve Mandanda kapujába Alessandro Florenzi labdáját. A Marseille a komoly hátrány ellenére nem futballozott rosszul az első félidőben, ráadásul Nasser Larguet legénysége a kapura lövési statisztikában abszolút felvette a versenyt a riválissal.

A második játékrészben érezhetően alábbhagyott a Paris támadójátéka, amely leginkább indításokra épült, majd gyakran büntetőgyanús szituációval végződött – igaz, a hazaiak is csupán egy alkalommal dolgoztatták meg Sergio Rico kapust, aki néhány mérkőzés óta helyettesíti az ágyéksérüléssel bajlódó Keylor Navast. A folytatásban tehát már nem esett több gól, ám a végére így is maradt egy csattanó: a marseille-i Dimitri Payet a kiállítás sorsára jutott, miután durván belépett az ellenfél középpályásának, Marco Verrattinak.

A PSG az újabb győzelmének köszönhetően továbbra is három pontra van a listavezető Lille gárdájától, míg egy egységnyire a második helyen tanyázó Lyontól. A borzalmas formában lévő Marseille jelenleg a 9. pozíciót tölti be a Ligue 1 tabelláján.

Olympique de Marseille – Paris Saint-Germain FC 0–2 (0-2)
Gólszerzők: Mbappé (9.), Icardi (24.)
Kiállítva: Payet (90+1.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Szombat
Lorient 1–0 Reims
Lyon 3–0 Strasbourg
Lens 0–0 Rennes

Vasárnap
Brest 2–1 Bordeaux
Montpellier 4–2 Dijon
Nice 3–0 Angers
Nimes 3–4 Monaco
St. Etienne 1–0 Metz
Nantes 0–2 Lille

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: