Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Fehérvárt is legyőzte, így még nagyobb az előnye a Ferencvárosnak

A magyar bajnokság 20. fordulójának rangadóján nem tudott túljárni a címvédő Ferencváros eszén a Fehérvár, így a zöld-fehérek előnye tovább nőtt az élen.

Hiába kezdte kissé nehézkesen a tavaszi szezont a Fradi, úgy tűnik Rebrov együttese a rangadókra visszatalált a siker útjára és kíméletlenül be fogja húzni az idei bajnoki címet is. A téli szünetet követően még reménykedhettek az ellenfelek: a Diósgyőr ellen hazai pályán kapott ki a Ferencváros, majd a Puskás Akadémia és később a Kisvárda ellen is botlottak. A hét közben viszont az Újpest elleni derbin már egy sima, 4-0-ás győzelem következett, ami megadta az alaphangot a Fehérvár elleni mérkőzéshez is. A túloldalon épp fordított volt a sorminta: a Vidi két gólzáporos sikerrel indított, majd a legutóbbi három meccsén két vereséget és egy döntetlent tudott csak felmutatni. Márton Gábor együttese pedig úgy néz ki, hogy a második helyért is meg kell még hogy harcoljon – 13 pontos hátrányban voltak a bajnokságot vezető Fradi mögött a fordulót megelőzően.

A mérkőzés a fentiek tükrében a papírforma szerinti forgatókönyvet hozta. A hazaiak azonnal kisajátították a labdát és igyekeztek nyomás alá helyezni a fehérvári kaput. Helyzetek ugyan ritkán alakultak ki, de a kezdőben helyet kapó Boli így is észre tudta vétetni magát néhány szép megmozdulással – főleg a helyzetek kialakításában jeleskedett. A vendégeknél az első komoly hiba alig pár perc alatt jött is: Rockov a saját kapuja előtt könnyelműsködött lábbal, ám hiába szerezte meg a letámadó ferencvárosi csatár a labdát, a szerb kapus bravúros védéssel javította hibáját. Nem sokkal később viszont már ő is tehetetlen volt: Uzuni kapásból továbbította a labdát a kapuba, így zsinórban ötödik meccsén talált be. Ezzel pedig a Vidi is kimondottan nehéz helyzetbe került.

Márton Gábor együttese vélhetően eleinte a kivárásra játszott, hiszen a zárt védekezésen túl nem sok mindent csináltak az első játékrészben. Onnentól pedig, hogy gyorsan hátrányba kerültek, nem igazán tudták beszorítani a zöld-fehéreket és lehetőségeik sem nagyon akadtak. A nagyobbik baj az volt, hogy a Fradi is elvolt ezzel az 1-0-al, így a mérkőzés első fele nagy taktikai harcot hozott és kimondottan unalmasra sikerült. A fordulás után sem lett sokkal élénkebb a találkozó, de a piros-kékek mintha kezdtek volna életjeleket mutatni. Ám mire elhihették volna, hogy van számukra visszaút, érkezett egy kontra, ami pontot tett a találkozó végére. Boli parádésan ugratta ki Tokmacot, aki a saját térfeléről indulva egy az egyben vezethette kapura a labdát és nem hibázott. Kevesebb, mint 10 perccel később pedig Rus is megkapta a második sárgáját, így az utolsó 20 percben emberhátrányban volt a Fehérvár. Eldőlt.

A Ferencváros így 16 pontos előnnyel vezeti a magyar bajnokságot, a második helyen pedig a Puskás Akadémia található, amely Zalaegerszegen tudott nyerni Knezevic duplájával. A fehérváriaknak velük azonos a pontszáma, őket pedig a Budafok ellen 4-1-re nyerő Paks és az MTK következnek a táblázaton.

Ferencváros – MOL Fehérvár FC 2-0
G.: Uzuni (11.), Tokmac (61.)

Zalaegerszeg – Puskás Akadémia 1-2
G.: Knezevic (47., 83.), Lesjak (58.)

Paks – Budafok 4-1
G.: Jagodics (3. – öngól), Szabó János (19.), Hahn (55.), Takács (62.), Szendrei (92.),

A 20. forduló eredményei

Diósgyőr – Kisvárda 2-0
Mezőkövesd – Honvéd FC 2-1
MTK – Újpest 1-3
Paks – Budafok 4-1
Zalaegerszeg – Puskás Akadémia 1-2
Ferencváros – MOL Fehérvár 1-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása