Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: megszerezte első tavaszi pontjait az Újpest – eredmények

A Mezőkövesd pedig már az ötödik helyen áll, miután legyőzte a négy bajnoki óta veretlen Honvédot.

A találkozót a Kisvárda kezdte jobban, mégis ők kerültek hátrányba, a jogosan megítélt büntetőt David Vanecek váltotta gólra a 10. percben (1-0). A 40. percben Hegedűs remekül találta el a labdát egy szabadrúgásból, amely a bal felső sarokba vágódott (2-0). A hajrában a Kisvárda igyekezett feljebb kapcsolni, mégis a diósgyőri akciókban volt több a veszély. A 73. percben Claudiu Bumba hét méterről eltalálta a kaput, a kipattanót Jelena Richárd hat méterről az üres kapu helyett az égbe lőtte, így maradt a 2-0-ás eredmény.

Diósgyőri VTK – Kisvárda 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Vanacek (10. – tizenegyesből), Hegedűs (40.), ill. 

A kispestiek lendületesen kezdtek, egyből letámadták, de hiába futballoztak fölényben, helyzeteket nem alakítottak ki. Nem úgy a Mezőkövesd, amely a 23. percben gyors akció végén Vadnai Dániel hatalmas góljával vezetést szerzett (1-0), a 27. percben pedig Marin Jurina is betalált (2-0). A fővárosiak csak a 85. percben tudtak szépíteni, ekkor Gale volt eredményes (2-1). Ez a gól már későn érkezett, Pisont István csapata már nem tudott egyenlíteni a hajrában.

Mezőkövesd – Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Vadnai (23.), Jurina (27.), ill. Gale (85.)

Remekül kezdte a meccset az MTK, Varga góljával már a 4. percben vezettek a hazaiak (1-0). A korán kapott gól után összeszedte magát az Újpest, Mijatovicsnak többször is nagyot kellett védenie, hogy megőrizze az MTK előnyét. A 28. percben már ő is tehetetlen volt, Simon bombázott a bal felsőbe (1-1). A 32. percben már vezetett az Újpest, Mitrovics használta ki az MTK védelmének megingását (1-2). A 39. percben ismét Simon lőtt távolról, de ezúttal a kapufát találta el. A 42. percben már kettővel vezetett az Újpest, Stieber talált be közelről (1-3). Az MTK sokáig nem tudott helyzeteket kidolgozni, a 75. percben sikerült, de Miovszki elrontotta a befejezést. A hajrában már nem láthattunk komoly lehetőségeket, így megérdemelten nyert az Újpest.

MTK Budapest – Újpest 1-3 (1-3)
Gólszerzők:
Varga (4.), ill. Simon (28.), Mitrovics (32.), Stieber (42.)

A forduló további mérkőzései:

Vasárnap:
14:10: Paks – Budafok (tv: M4 Sport+)
16:15: Zalaegerszeg – Puskás Akadémia (tv: M4 Sport+)
18:30: Ferencváros – MOL Fehérvár (tv: M4 Sport+)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: