Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil bajnokság: hazai pályán szenvedett hihetetlen vereséget a listavezető – videóval

brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) legutóbbi játéknapján az éllovas Internacional gárdája a kieső zóna előteréből menekülő Sport Recife ellen lépett pályára…

Hatalmas meglepetésre az Internacional gárdája hazai környezetben szenvedett 2-1-es vereséget a mezőny második feléhez tartozó Sport Recife ellen hosszú emberhátrányban. A várakozásoknak megfelelően a bajnoki éllovas Inter az első percektől fogva fölényben játszott, azonban hatalmas helyzeteik kihasználatlanul maradtak. A játékrész derekánál egy labdavesztést követően Uendel utolsó emberként lerántotta az ellenfél ziccerben leforduló csatárát, és a kiállítás sorsára jutott. Az emberhátrány ellenére is igyekezett akciókat vezetni a hazai gárda, ám a 38. percben a vendégek lefordultak róluk és Marquinhos kiugratása után Marcao hibátlan ziccergóllal a Recifét juttatta előnyhöz. Három perc alatt jött a válasz, amikor egy felpörgetett labdát Patrick bombázott a hálóba a büntetőterületen belülről. Az első félidő ráadásának pillanataiban azonban szürreális körülmények közt ismét megszerezték a vezetést a vendégek: egy jobb oldali bejátszásnál a teljes hazai védelem és a kapus is megállt azt mutatva, hogy kikanyarodott a labda a játéktérről, a bíró azonban engedte tovább az akciót, Dalberto pedig bevágta a Recife második találatát. A folytatásban a Porto alegrei sztárcsapat hiába erőlködött létszámhátrányban, a Recife biztosan őrizte meg egygólos előnyét a lefújásig, és szerzett saját magára értékes pontokat a bennmaradásért folytatott küzdelemben.

Vereségével az Inter már csak egyetlen ponttal előzi meg a Flamengót az első helyen három fordulóval a bajnokság vége előtt, míg a harmadik helyezett Atlético Mineiro öt ponttal van lemaradva az éllovastól.

Internacional – Sport Recife 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Patrick (41.), ill. Marcao (38.), Dalberto (45+5.)
Kiállítva: Uendel (26.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye