Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Saját magának nehezítette meg a meccset a Leipzig, de végül nyerni tudtak! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 21. fordulójának nyitómeccsén az RB Leipzig az Augsburgot fogadta. A hazaiak az első játékrészben magabiztos előnyt építettek ki, de a második félidőben majdnem elszórakoztak két pontot.

Nagy fölényben futballozott az első félidőben a Leipzig gárdája. Az Augsburg egyáltalán nem jelentett veszélyt Gulácsi kapujára. Az 5. percben alakult ki az első veszélyes helyzet, amikor Nkunku szabadrúgását védte bravúrral Gikiewicz. A félidő derekán Olmo próbálkozott egy távoli bombával, de a lövése kevéssel elkerülte a kaput. A 34. minutumban aztán büntetőt ítélt a játékvezető. Első próbálkozásra Olmo lövését kivédte a kapus, de mivel elmozdult a gólvonalról, így újra el kellett végezni a büntetőt, amit a spanyol már nem hibázott el, 1-0! A szünet előtt közvetlenül újabb gólt tudott szerezni a lipcsei gárda. Poulsen tört be a 16-on belülre, majd önzetlenül leadta a labdát Nkunkunak, akinek csak az üresen maradt kapuba kellett passzolnia, 2-0!

A második játékrészben alaposan visszavett az iramból a Lipcse, inkább a stabil védekezésre és a labdatartásra építettek. A 76. percben viszont hiba csúszott a gépezetbe, ugyanis Konaté szabálytalankodott a büntetőterületen belül. A tizenegyest magabiztosan értékesítette Caligiuri, így maradtak izgalmak az utolsó 15 percre, 2-1! A szépítést követően rögtön Gikiewicz bravúrjára volt szükség, hogy ne álljon vissza a kétgólos különbség. A 85. percben újabb nagy esély adódott a hazaiak előtt, de a kapufa megmentette az Augsburgot. A 90. minutumban Gulácsi védésére volt szükség, hogy ne jöjjön össze az egyenlítés a vendégek számára. Az utolsó percben még óriási kavarodás alakult ki a Liepzig kapuja előtt, de ezt végül megúszták, így otthon tudták tartani mind a 3 pontot.

RB Leipzig – Augsburg 2-1 (2-0)
Helyszín:
Red Bull Arena Vezette: F. Zwayer
Gólszerzők:
Olmo (38. – büntető), Nkunku (43.) ill. Caligiuri (77. – büntető)
Sárga lapok:
Klostermann (41.), Orbán (62.), Adams (72.) ill. Oxford (3.), Gouweleeuw (23.), Suchy (28.), Gikiewicz (35.), Bénes (63.)
Kiállítás: -ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

A 21. forduló további programja:

Péntek:
RB Leipzig 2–1 Augsburg

Szombat:
15:30 Borussia Dortmund – Hoffenheim (Tv: Sport 2)
15:30 Bayer Leverkusen – Mainz
15:30 Stuttgart – Hertha Berlin
15:30 Werder Bremen – Freiburg
18:30 Union Berlin – Schalke (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
15:30 Frankfurt – Köln (Tv: Sport 2)
18:00 Wolfsburg – Mönchengladbach (Tv: Sport 2)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: