Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Gündogan vezérletével sima győzelmet aratott a Manchester City! – videóval

A kiváló formában lévő Manchester City azt a Tottenham Hotspurt fogadta, amely utolsó csapatként tudta legyőzni a “Polgárokat” a bajnokságban még november közepén. A City most képes volt visszavágni. Guardiola csapata az egész mérkőzésen fölényben futballozott és Ilkay Gündogan vezérletével 3-0-s győzelmet arattak.

Nem meglepő módon a Manchester City volt a kezdeményezőbb fél a Tottenham elleni rangadón. Mourinho legénysége átadta a területet a hazaiaknak, de az első nagy helyzetet a Spurs dolgozta ki. A vendégek szabadrúgáshoz jutottak veszélyes helyről a 14. percben, de Kane lövése a kapufán csattant. A 21. minutumban aztán büntetőhöz jutott a City, miután Höjbjerg szabálytalankodott Gündogannal szemben. Az ítéletet Rodri hajtotta végre és hiába érezte az irányt Lloris, a labda a hálóban kötött ki, 1-0! A szünet előtt még két nagy lehetőség adódott a City előtt, hogy megduplázza előnyét, de Gündogan lövését az utolsó pillanatban blokkolni tudta Sanchez, Jesus távoli lövése pedig a lécről a kapu fölé pattant.

A második játékrészt is góllal kezdte Guardiola csapata. Egy szép összjátékot követően az előző hónap legjobbjának választott Gündogan talált a hálóba, 2-0! 15 perccel később ismét a német középpályás iratkozott fel az eredményjelőzre. Ederson ugratta ki őt, majd Sanchezt kicselezve mattolni tudta Llorist, 3-0! A 82. percben Gareth Bale alakított magának nagy helyzetet, de Ederson bravúrral védeni tudta a lövését. A 89. minutumban még Lloris nagy bravúrjára volt szükség Sterling lövésénél, hogy ne nőjön tovább a különbség a két csapat között.

Manchester City – Tottenham 3-0 (1-0)
Helyszín:
Etihad Stadium Vezette: P. Tierney
Gólszerzők:
Rodri (23. – büntető), Gündogan (50., 66.) ill. –
Sárga lapok:
Silva (29.) ill. Lamela (65.), Dier (77.), Davies (90+2.)
Kiállítás: -ill.-

Manchester City: Ederson – Zinchenko, Laporte, Stones, Cancelo – Gündogan (Torres 69.), Rodri, Silva – Sterling, Jesus (Mahrez 80.), Foden Vezetőedző: Pep Guardiola

Tottenham: Lloris – Tanganga, Sanchez, Dier, Davies – Ndombele (Alli 64.), Höjbjerg, Lamela (Bale 72.), Lucas (Sissoko 46.), Son – Kane Vezetőedző: José Mourinho

A mérkőzés összefoglalója:

 A 24. forduló eredményei és további programja:
Szombat:
Leicester City 3–1 Liverpool
Crystal Palace 0–3 Burnley
Manchester City 3–0 Tottenham
21:00 Brighton – Aston Villa (Tv: Spíler 1) 

Vasárnap:
13:00 Southampton – Wolverhampton (Tv: Spíler 1)
15:00 West Brom – Manchester United (Tv: Spíler 1)
17:30 Arsenal – Leeds United (Tv: Spíler 1)
20:00 Everton – Fulham (Tv: Digi Sport 2)

 

Hétfő:
19:00 West Ham United – Sheffield United (Tv: Digi Sport 1)
21:00 Chelsea – Newcastle United (Tv: Digi Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: