Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Hiába vezetett a Liverpool, saját hibáinak köszönhetően ismét kikapott! – videóval

Rangadóval kezdődött az angol bajnokság (Premier League) 24. fordulója, hiszen a 3. helyezett Leicester City a 4. Liverpoolt látta vendégül. A találkozót sokáig a “Vörösök” uralták és meg is szerezték a vezetést, de az utolsó 15 percben nagyobbnál-nagyobb hibákat összehozva hozzásegítették a Leicester Cityt a 3-1-es győzelemhez.

Fölényben játszott az első félidő jelentős részében a Liverpool, de igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani, Schmeichel pedig nem hibázott a kisebb lehetőségeknél. Az utolsó 10 percben aztán két nagy helyzet is adódott a Leicester előtt. A 42. percben Vardy lövése csattant a felsőlécen, majd pár minutummal később Alissonba rúgott egy újabb ziccert.

A második félidő első 10 percében némiképp kiszabadult a nyomás alól a hazai gárda, de ezt követően ismét a „Vörösök” akarata érvényesült. Az 57. minutumban Alexander-Arnold megpattanó szabadrúgása csattant a kapufán, majd 10 perccel később megszerezte a vezetést a Liverpool. Alexandor-Arnold középre tett labdája után Firmino klasszis megoldással tette Salah elé a játékszert, amit az egyiptomi a hosszúba tekert, 0-1! Ebben a játékrészben nem tudott veszélyeztetni a Leicester, egészen a 78. percig. Ezután viszont három gólt is szereztek a “Rókák”. Ekkor Maddison sunyi szabadrúgása talált utat a hálóba, majd nem sokkal később Alisson jött ki teljesen feleslegesen a kapujából, megzavarva a debütáló Kabakot, a labda pedig Vardyhoz pattant, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia, 2-1! Ezt követően teljesen összeomlott a Liverpool védelme, a 85. percben Barnes mehetett ziccerben, aki nem is hibázott, 3-1! Hiába játszott 75 percig fölényben a Liverpool, végül saját hibáik okozták a vesztüket, így sorozatban 3. bajnokijukat vesztették el.

Leicester City – Liverpool 3-1 (0-0)
Helyszín:
King Power Stadium Vezette: A. Taylor
Gólszerzők:
Maddison (78.), Vardy (81.), Barnes (85.) ill. Salah (67.)
Sárga lapok:
Evans (43.) ill. Jones (24.), Kabak (71.)
Kiállítás: -ill.-

Leicester City: Schmeichel – Söyüncü – Evans, Amartey – Albrighton (Pérez 74., Mendy 90.), Ndidi, Tielemans (Choudhury 87.), Pereira – Barnes, Maddison – Vardy Vezetőedző: Brendan Rodgers

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson – Milner (Thiago 17.), Wijnaldum (Shaqiri 87.), Jones (Oxlade-Chamberlain 75.) – Salah, Firmino, Mané Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

A 24. forduló további programja:

Szombat:
Leicester City – Liverpool
16:00 Crystal Palace – Burnley (Tv: Digi Sport 1)
18:30 Manchester City – Tottenham (Tv: Spíler 1)
21:00 Brighton – Aston Villa (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
13:00 Southampton – Wolverhampton (Tv: Spíler 1)
15:00 West Brom – Manchester United (Tv: Spíler 1)
17:30 Arsenal – Leeds United (Tv: Spíler 1)
20:00 Everton – Fulham (Tv: Digi Sport 2)

Hétfő:
19:00 West Ham United – Sheffield United (Tv: Digi Sport 1)
21:00 Chelsea – Newcastle United (Tv: Digi Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: