Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Görögország: először kapott ki a szezonban az Olympiakosz!

A görög bajnokság (Szuperliga) 22. fordulójának vasárnapi rangadóján a két legnagyobb ősi rivális, a Panathinaikosz és az Olympiakosz csapott össze egymással…

Jókora meglepetésre a Panathinaikosz 2-1-re legyőzte az idényben eddig még veretlen listavezető Olympiakosz Pireusz csapatát. Bár a görög derbi szurkolók nélkül aligha lehet az igazi, a két nagy ellenfél csatája mindig a presztízsről szól. A kiváló formában lévő Pana nem sokat vacakolt, és az első öt perc végeztével máris megszerezte a vezetést Mauricio találatával. A PAOK-tól igazolt brazil légiós első gólját szerezte a zöld-fehér klub színeiben. A veretlen pireusziak a korai hátrányba kerülés után jelentős mezőnyfölényben játszottak, de a házigazda magabiztosan verte vissza próbálkozásaikat. A második félidőre az Olympiakosz bevetette legnagyobb nevű játékosait, a veterán Valbuenát és a marokkói El Arabit is, azonban a fölény és a helyzetek ellenére képtelenek voltak bevenni az ellenfél kapuját. A hajrához közeledve pedig a Panathinaiosz szerzett újabb gólt, amikor egy ellentámadás végén a télen igazolt szenegáli Younousse Sankhare tudott eredményes lenni. Már tíz perc sem volt hátra a találkozóból, amikor a sokadik helyzetét Youseff El Arabi révén váltotta gólra az éllovas, de egyenlíteni már nem tudtak, így elszenvedték szezonbeli első vereségüket.

Bölöni László októberi kinevezése óta félelmetes menetelésbe kezdett a Pana, amely zsinórban kilencedik veretlen mérkőzésével már a harmadik helyre ugrott fel, de két rivális még hétfőn fog pályára lépni.

Panathinaikosz – Olympiakosz Pireusz 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Mauricio (6.), Sankhare (74.), ill. El Arabi (83.)
Kiállítva:ill. Ba (90+4.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye