Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola elmondta, hogy Gündogan mitől teljesít ennyire jól

Mint ismert, a német válogatott labdarúgó nyerte a hónap játékosa díjat januárban, azonban jó formáját februárban is tartja.


A Manchester City középpályása, Ilkay Gündogan a tegnap esti Tottenham elleni 3-0-ra megnyert találkozón is brillírozott és remek teljesítménye mellett két gólt is szerzett. Ennek következtében a mérkőzést követően nem meglepő, hogy vezetőedzője, Pep Guardiola dicsérte őt. A spanyol tréner emellett elárulta, hogy minek köszönhető, hogy játékosa ilyen kiválóan teljesít az elmúlt időszakban.

“Nagyon sokszor mondtam korábban, hogy akár csatárként, vagy hamis kilencesként is játszhat, de az emberek nevettek rajtam. Megnyerte a hónap játékosának járó díjat teljesen megérdemelten, de ha így folytatja tovább, akkor februárban ismét megnyerheti” – mondta a Spurs elleni győzelmet követően Guardiola.

A spanyol tréner emellett elárulta, hogy minek köszönhető, hogy játékosa ilyen kiválóan teljesít az elmúlt időszakban.

“Közelebb játszik a tizenhatoshoz. Amikor Fernandinho sérült volt, akkor a védelem előtt kellett játszania, de most sokkal közelebb helyezkedik a csatárokhoz, ami jobban fekszik neki” – fejtette ki a spanyol szakember.

Gündogan az elmúlt két hónapban, amióta támadó középpályásként szerepel összesen 15 mérkőzést játszott, amelyeken 11 gólt jegyzett és kiosztott mellette két gólpasszt is a német.