Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil bajnokság: az utolsó két fordulóra marad a döntés

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) vasárnapi játéknapján az éllovas Internacional idegenben, az üldöző Flamengo pedig hazai környezetben lépett pályára…

Az éllovas Internacional együttese nagy csatában aratott 2-0-s győzelmet a bennmaradásért küzdő Vasco da Gama vendégeként. A Porto alegrei sztárcsapat az első pillanattól kezdve kapujához szegezte a hazaiakat, majd az első tíz perc végén a vezetést is megszerezte, miután Moises kapu elé ívelt szabadrúgását a saját nevelésű klubikon, Rodrigo Dourado fejelte az ellenfél hálójába. A hazaiak becsülettel próbálkoztak a felzárkózás érdekében, de az Inter biztosan őrizte egygólos előnyét. A találkozó hajrájában kiegyenlíthetett volna a Vasco, ám Cano a kapu mellé helyezte a büntetőjét. A végjátékban valósággal vérszemet kapott az életéért küzdő hazai együttes, de Lomba kapus ihletett formában őrizte az Inter ketrecét, és a legnagyobb helyzetekkel szemben is megóvta a góltól. Eközben a vendégek többször is lefordulhattak a hátul óvatlan ellenfélről, az egyik ilyen alkalmával pedig a csereként beálló Thiago Galhardo találata alakította ki a végeredményt. Győzelmével az Inter megerősítette listavezető pozícióját, a Vasco pedig kieső helyre csúszott.

Vasco da Gama – Internacional 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Dourado (10.), Galhardo (90+6.)

 

Ezzel a találkozóval egyidejűleg a Flamengo 2-1-re diadalmaskodott hazai környezetben a Corinthians ellen. A riói óriás hamar magához ragadta az előnyt a Sao paulói nagy csapattal szemben, tíz perc után Willian Arao egy pontrúgás után közelről csúsztatott az ellenfél kapujába. A lendületben maradó hazai gárdának további helyzetei voltak az előny növelésére, kisvártatva a felső lécet is eltalálták, majd a huszadik percben első helyzetét gólra váltotta a Corinthians, amikor Leo Natel egy kiugrás végén biztosan helyezett a tehetetlen Souza Hugo hálójába. Tovább fokozta az iramot az egykori gólrekorder kapus, Rogério Ceni által irányított favorit, és a második félidőben a Flamengo már egyértelmű fölényben játszott. Számtalan kihagyott lehetőséget követően egy óra játék elteltével Gabriel Barbosa közeli találatával ismét megszerezték a vezetést. Noha a Corinthians rámenősen rohamozott az egyenlítésért, kontrákból pedig a hazaiak is nem egyszer eldönthették volna a mérkőzést, több találat nem született.

A Flamengo két körrel a vége előtt egyetlen pont lemaradásból követi az Internacionalt, jövő vasárnap pedig a két gigász egymással csap össze a bajnoki címért. Idegenbeli győzelmének köszönhetően az egyel kevesebb meccset játszó São Paulónak is van még matematikai esélye a Campeonato megnyerésére.

Flamengo – Corinthians 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Arao (10.), Gabriel Barbosa (60.), ill. Leo Natel (20.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye