Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi: “örülök, hogy Budapestre esett a választás”

Az RB Leipzig csapata kedd este a Puskás Arénában látja vendégül a Liverpoolt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A találkozó előtti online sajtótájékoztatón a magyar válogatott kapusa is beszélt várakozásairól…

Gulácsi Péter számára különösen pikáns lehet a két évvel ezelőtti BL-győztes Liverpool elleni párharc, hiszen az RB Leipzig magyar válogatott hálóőre annak idején maga is állt a “vörösök” alkalmazásában:

“Most csak az számít, hogy csúcsteljesítményt nyújtsunk kedd este. Ha tudásunk legjavát adjuk, nagyon nehéz kilencven perc vár a Liverpoolra. Mindkét meccsen ez a célunk, és bízom benne, hogy a visszavágó után mi jutunk tovább. Miután kiderült, hogy nem játszhatunk Lipcsében, hallottuk a lehetséges forgatókönyveket. Ha már nem játszhatunk otthon, örülök, hogy végül Budapestre esett a választás, de a csapat szempontjából jobb lett volna, ha Lipcsében, a saját arénánkban fogadhatjuk a Liverpoolt.

Ezzel együtt magabiztosan várjuk a meccset, szeretnénk jó eredményt elérni a Puskás Arénában. Kicsit olyan a mostani helyzet, mintha mindkét együttes idegenbeli találkozóra készülne, ehhez mindkét félnek alkalmazkodnia kell. Ezzel együtt, mivel papíron mi játszunk hazai pályán, szeretnénk jó eredményt elérni a visszavágóra, az új helyszín egyébként sem változtat a terveinken.

Ami az ellenfelet illeti, hihetetlen kvalitás van a Liverpool játékosaiban, és nemcsak a támadó hármasban. Sokat birtokolják a labdát, irányítják a játékot, és ha labdát szereznek, pillantok alatt felérnek az ellenfél kapujához. A szabad- és szögletrúgásaik egyaránt veszélyesek, a kulcs az lehet, hogy minél inkább leszűkítsük és lezárjuk az üres területeket. A labdavesztéseket követően azonnal vissza kell támadnunk, és nem hagyhatjuk, hogy a védelmünk mögé juttassák a labdát. Hiszünk magunkban, és bízom benne, hogy tovább folytatjuk a jó sorozatunkat.”

A párharc első mérkőzésére kedd este 21 órától kerül sor zárt kapuk mögött a Puskás Arénában.