Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: a nagy visszatérő duplája vezette sikerre a Besiktast – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 25. fordulójában a Fenerbahce és a Galatasaray sikerei után az éllovas hármas tagjai közül a Besiktas gárdáján volt a sor hétfő délután a Genclerbirligi vendégeként…

A várakozásoknak megfelelően a Besiktas 3-0-s győzelmet aratott a Genclerbirligi vendégeként egy havas pályán lejátszott találkozón. A vendégek már a negyedik percben megszerezték a vezetést, amikor az első lövésből Rachid Ghezzal félelmetes átlövésgólt ragasztott jó húsz méterről az ellenfél hálójába. A BJK biztosan őrizte egygólos előnyét, és az első félidőben többször is közel álltak a második találat megszerzéséhez. A folytatásban a Genclerbirligi bizonyult aktívabbnak, de a kiesőjelölt próbálkozásai kevés veszélyt hordoztak magukból, az isztambuli gigász biztosan tartotta távol ellenfelét a kapujától. A 62. percben a nagy visszatérő Cenk Tosun a januári megszerzése óta első bajnokiján lépett pályára, amikor Sergen Yalcin csereként küldte pályára az Everton kölcsönjátékosát. A hajrában kontrákból a vendégek többször is eldönthették volna a mérkőzést, végül a mérkőzés legvégén végén éppen Cenk Tosun biztosította be a Besiktas sikerét, aki a finisben rövid idő alatt kétszer is betalált.

A győztes így pontszámban beérte az élen a Galatát és a Fenert, és a három óriásklub újra fej-fej mellett vezeti a bajnokságot.

Genclerbirligi – Besiktas 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. Ghezzal (4.), Tosun (89., 90+4.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye