Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: idegenbeli győzelmet aratott a Fenerbahce – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) hétvégi, 25. fordulójának szombati slágermeccsén a hét közben a kupából drámai csatában kieső bajnoki éllovas Fenerbahce gárdája a jó erőkből álló újonc Fatih Karagümrük ellen lépett pályára…

A vártnak megfelelően a Fatih Karagümrük jelentősen megnehezítette a Fenerbahce dolgát, de az isztambuliak 2-1-es idegenbeli sikert értek el. A listavezető soraiban bajnokin először kapott kezdőként lehetőséget a téli nagy igazolás, Mesut Özil. A Fener az első percektől fogva mezőnyfölényben játszottak, és szűk húsz perc után ragadták magukhoz az előnyt, miután egy kapu elé ívelt szabadrúgást Szalai Attila szorításában egy védőről tovább csorgott, a szenegáli Mame Thiam pedig közvetlen közelről a hálóba vágta. A vezetés birtokában nyugodtan és magabiztosan játszott a favorit, bár a számtalan korábbi Serie A-s játékossal felvértezett hazaiak bátran igyekeztek, kevés lehetőséget tudtak kidolgozni, a magyar válogatott hátvédje vezényletével kiválóban végezte a Fener védelme az elhárítást. A második félidő kezdetét is azonnal megnyomta a Karagümrük, azonban túlságosan kitámadtak, a Fener könnyedén lefordulhatott róluk, és az 53. percben Tufan kiugratásából Enner Valencia szerzett könnyed ziccergólt. A bekapott gólok után a hazai gárda cserékkel frissített, és a játékrész derekánál sikerült is szépíteni, miután Fabio Borini fordulásból pazar gólt ragasztott a hosszú felsőbe a tizenhatos vonaláról. Kevesebb mint tíz perccel később egy másik olasz légiós, Bertolacci akár az egyenlítést is megszerezhette volna, találatát azonban végül les miatt érvénytelenítették. Később azonban már hiába próbáltak meg mindent az egyenlítésért, a Fener a végsőkig állta a sarat és begyűjtötte mindhárom pontot.

Az éllovas Fener ezzel javította a múlt hétvégi kisiklást, és három pont lépéselőnybe került a vasárnap a középmezőnyben tanyázó Kasimpasa vendégeként fellépő Galatasaray elleni versenyfutásban.

Fatih Karagümrük – Fenerbahce 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Borini (67.), ill. Thiam (19.), E. Valencia (53.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye