Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: a Galatasaray nyerte a nagy rangadót – videóval

A Besiktas hétközi pontvesztése után a török bajnokság (Süper Lig) 24. fordulójának szombat esti rangadóján a másik két óriás, a listavezető Fenerbahce és az üldöző Galatasaray vívott hatalmas rangadót egymással…

Kisebb meglepetésre a házon kívül pályára lépő Galatasaray együttese nyerte az isztambuli városi rangadón a Fenerbahce ellen a török élvonalban 1-0 arányban. Annak ellenére, hogy az első félidőben a vendéglátók álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez, képtelen voltak gólra váltani a helyzeteiket, a szünet után pedig a januárban szerződtetett egyiptomi Mostafa Abdallah második meccsén már a második gólját szerezte a Galata színeiben, amely így győzött a Fener otthonában. A vendéglátó csapat erejéből csak egy meg nem adott találatra futotta a hajrában Futan erejéből, így  a közelmúltban leigazolt Szalai Attila először lett vesztes csapat tagja, lévén a magyar válogatott hátvéd ismét végig játszotta a találkozót. A Fener másik téli szerzeménye, Mesut Özil ismét csereként lépett pályára csapatában, de ő sem tudta egyenlítéshez segíteni klubját.

A vendég sikerrel záruló derbi után így a Galata és a Fener kéz a kézben, azonos pontszámmal vezeti a török bajnokságot, három egységgel megelőzve a holnap pályára lépő Besiktast, amely győzelem esetén hármas holtversenyben állhat a bajnokság élére.

Fenerbahce – Galatasaray 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Abdallah (54.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye