Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török sztárcsapathoz szerződött a magyar válogatott hátvéd – HIVATALOS

A korábbi híresztelések után a vasárnap esti órákban vált hivatalossá, hogy a magyar válogatott eddig Cipruson futballozó hátvédje a török bajnokságban (Süper Lig) szereplő Fenerbahce együtteséhez igazolt…

A Fenerbahce együttese a vasárnap esti órákban erősítette meg közösségi oldalain, hogy hosszas egyeztetéseket követően szerződtette a ciprusi Apollon Limasszol csapatát a magyar válogatott védőjét, Szalai Attilát. A kiszivárgott információk szerint a játékosért 2.3 millió eurót fizetett a török klub, amelyből 400 ezer euró korábbi csapatát, a Mezőkövesdet illeti.

A 22 éves magyar hátvéd az elmúlt hétvégén góllal vette ki a részét listavezető csapata fölényes sikeréből, összességében pedig a mostani idényben 19 tétmérkőzésen lépett pályára, ezalatt három gólt szerzett és három gólpasszt adott csapatában.

A Mezőkövesdről másfél éve Ciprusra szerződő 192 centiméter magas belső védő szerződése 2023 nyarán jár le a ciprusi klubnál. A magyar válogatottban 2019 novemberében, az Uruguay elleni stadionavatón mutatkozott be, azóta összesen nyolc mérkőzésen lépett pályára a nemzeti együttesben, s mára a védelem alappillérévé vált Marco Rossi nemzeti csapatában.

A török élvonalban jelenleg Varga Kevin (Kasimpasa) és Megyeri Balázs (Göztepe) személyében játszik magyar válogatott játékos, és kétségkívül egy kifejezetten erős bajnokságnak számít, melyben a Fener jelenleg is az élmezőnyben tanyázik. A csapat az ország egyik patinás klubjaként 19-szeres bajnoknak számít, utolsó elsőségét 2014-ben ünnepelhette.

Szalai újdonsült csapatához rövidesen Mesut Özil személyében egy igazi világsztár is csatlakozhat.