Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: elhunyt a világbajnok argentin legenda

Újabb egykori kiváló labdarúgó elvesztését gyászolja a sportvilág, hiszen a koronavírus-járvány szövődményei következtében elhunyt az argentin válogatott egykori meghatározó alakja…

 

71 esztendős korában a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében életét vesztette az 1978-as világbajnok argentin válogatott kiváló csatára, Leopoldo Luque.

A Clarín beszámolói szerint az egykori labdarúgó már január közepén került kórházba vírusfertőzése miatt, azonnal az intenzív osztályra szállították, ahol egy hónapon át kezelték, de nem tudták őt megmenteni.

Luque 1975-től 1981-ig bezárólag 43 mérkőzésen 21 gólt szerzett az argentin nemzeti csapat tagjaként, az 1978-as hazai rendezésű világbajnokság megnyeréséhez négy találattal járult hozzá. A Santa féi származású játékos szülővárosában az Unión csapatában játszott, legnagyobb sikereit a River Plate együttesében érte el, melyben 1975 és 1980 között 176 mérkőzésen 75 gólt szerzett. Karrierje során a jelentősen klubok közül a Racing Club, a Rosário Central és a Chacarita Juniors együttesében is szerepelt. Mindent egybevetve 261 meccs alatt 100 találatig jutott az argentin bajnokságban. Visszavonulását 1985-ben jelentette be.

Luque 58 éves korában 2007-ben szívrohamot szenvedett, melyből fel tudott épülni.

Nyugodjon békében!