Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Ezért is volt egyedülálló Mbappé teljesítménye a Barca ellen!

Mint ismert, Kylian Mbappé triplája mellett, szinte tarthatatlannak bizonyult a Barca-védelem számára. A 22 esztendős francia játékos világklasszis teljesítményét góljai mellett egyedülálló statisztikák is igazolják. 

Kezdjük azzal, hogy Kylain Mbappé még csak meg sem született akkor, amikor a Bajnokok Ligájában legutóbb mesterhármast szerzett valaki az FC Barcelona ellen (Eddig ez amúgy is csak két játékosnak sikerült, egyaránt 1997-ben: Faustino Aprilla (Newcastle) és Andriy Shevchenko (Dinamo Kijev – a szerk.); egyébként pedig Mbappé lett az első futballista, aki a Bajnokok Ligája egyenes kiesés szakaszában három gólt lő a katalánoknak!

(…) És ha már a mesterhármasnál tartunk: Mbappé 21 évesen, 1 hónaposan és 27 naposan triplázott a BL egyenes kieséses szakaszában… Lioenl Messi majd 8 hónappal idősebb volt, mikor ezt elmondhatta magáról, Cristiano Ronaldonak pedig 31 éves korában jött össze hasonló!

A PSG szélsője egészen brutális számokat hoz az elitsorozatot figyelembe véve. Fiatal kora ellenére, amióta debütált az elitsorozatban (2016/17 –  szerk.) 41 meccsen 40 gól/gólpassz a mérlege: 24 gólja mellett 16-szor előkészítőként jeleskedett, gólja közel 70%-át (68,8%) idegenben jegyzi.

A világbajnok játékosnak ez volt a 252. felnőtt tétmérkőzése, beleértve a klubcsapataiban és a válogatottban lejátszott találkozókat is: 232 gólban működött közre a maga 154 góljával és 76 gólpasszával! De úgy is mondhatnánk, hogy 77.7 percenként vagy gólt szerez, vagy gólpasszt ad társainak! Mindezt 22 évesen, úgy hogy első öt teljes idényében immáron minden sorozatban legalább 20 gólt jegyez klubszinten (…)

Talán nem véletlen, hogy számos nemzetközi sportlap is úgy fogalmazott (voltak akik már a találkozót megelőzően is), hogy a múlt (Messi) és a jövő (Mbappé) csapott össze a Ccamp Nou gyepén!