Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Mbappé triplázott, a PSG elsöpörte a Barcelonát! – videóval

Rögtön egy komoly rangadóval kezdődtek meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntői, a Barcelona és a PSG között. A mérkőzésen a Barca szerezte meg a vezetést Messi büntetőjével, amire a párizsiak 4 góllal válaszoltak, ezzel szinte behozhatatlan előnyt kiépítve a visszavágóra.

Nagyon eseménydús volt az első játékrész a Barca-PSG meccsen. Az első nagyobb lehetőség a 14. percben alakult ki, amikor Griezmannt ugratták ki, de Navas jól zárta a szöget a Barca támadója előtt. Pár minutummal később Icardi előtt is nagy helyzet adódott, ám a lövése túl gyengére sikerült, így Pedri tisztázni tudott a gólvonal előtt. A 27. percben aztán Kurzawa szabálytalansága miatt büntetőhöz jutott a Barca, amit Messi könyörtelenül értékesített, 1-0! Nagyon gyorsan megduplázhatta volna előnyét a katalán gárda, ugyanis Dembele került ziccerbe, a francia támadó viszont nagyon gyenge lövést eresztett meg. Ezt a PSG szinte azonnal megbüntette. A 32. percben Mbappé cselezte ki a védőjét a tizenhatoson belül, majd védhetetlenül a hálóba vágta a labdát, 1-1! Ezt követően ter Stegen mutatott be nagy védést Kurzawa lövésénél, egy perccel később pedig Griezmann kísérlete suhant el centikkel Navas kapuja mellett. A szünet előtt még Icardi fejese okozott riadalmat a Barca kapuja előtt, de az argentin kísérlete csak az oldalhálót találta el.

A második félidő is nagy PSG lehetőséggel indult. Egy ellentámadást követően Icardi tette a labdát Kean elé, akinek a megpattanó lövését hatalmas bravúrral védte ter Stegen. A következő helyzetig a 65. percig kellett várni, ekkor Florenzi beadását Piqué még el tudta rúgni, de a labdára Mbappé ért oda elsőként, ő pedig megszerezte 2. gólját, 1-2! A 70. minutumban újabb gólt szerzett a PSG! Paredes beívelt szabadrúgására Kean érkezett középen és fejelt a hálóba, 1-3! A Barca ugyan próbálkozott, de nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. A végére annyira kinyíltak, hogy a PSG egy újabb kontrából tudott eredményes lenni. Az akció végén Draxler készített le Mbappénak, a francia pedig kapásból védhetetlen lövést eresztett meg ter Stegen kapujára és már a harmadik gólját ünnepelhette, 1-4! Összességében a párizsiak úgy arattak sima és teljesen megérdemelt győzelmet, hogy Di Maria és Neymar sem volt a keretben sérülés miatt.

Barcelona – Paris Saint-Germain 1-4 (1-1)
Helyszín:
Camp Nou Vezette: B. Kuipers
Gólszerzők:
Messi (27. – büntető) ill. Mbappé (32., 65., 85.), Kean (70.)
Sárga lapok: ill.
Gueye (20.)
Kiállítás: -ill.-

Barcelona: ter Stegen – Alba, Lenglet, Piqué (Puig 79.), Dest (Mingueza 71.) – Pedri (Pjanic 79.), Busquets (Trincao 79.), de Jong – Dembele, Messi, Griezmann (Braithwaite 85.) Vezetőedző: Ronald Koeman

PSG: Navas – Florenzi (Kehrer 89.), Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Paredes, Gueye (Herrera 46.), Verratti (Draxler 73.), Kean (Danilo 85.), Icardi, Mbappé Vezetőedző: Mauricio Pochettino

A mérkőzés összefoglalója:

 

A nyolcaddöntők további programja:

Kedd:
RB Leipzig 0–2 Liverpool
Barcelona 1–4 PSG

Szerda:
21:00 Porto – Juventus (Tv: M4 Sport)
21:00 Sevilla – Borussia Dortmund (Tv: Spíler 2)

02.23. Kedd:
Atletico Madrid – Chelsea
Lazio – Bayern München

02.24. Szerda:
Atalanta – Real Madrid
B. Mönchengladbach – Manchester City

A góllövőlista állása: