Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Idegenben nyerte az AS Roma, ikszelt az AC Milan – videóval

Az Európa-liga legjobb 16 közé jutásának odavágóit játszották ma este a csapatok, a kora esti mérkőzéseken pedig két olasz nagy csapat is, az AS Roma és az AC Milan is megmérettette magát.

A vendégek korán, már az 5. percben vezetéshez jutottak Edin Dzeko révén, ami rá is nyomta a bélyegét a találkozóra, ugyanis ezt követően az olaszok inkább arra koncentráltak, hogy ne kapjanak gólt, ennek következtében nem történtek hatalmas izgalmak, mert a hazaiak vérszegény támadójátékkal rukkoltak elő. Az 52. minutumban ráadásul emberhátrányba is kerültek a portugálok Esgaio második sárgáját követően. Ezután sem voltak komolyabb lehetőségek, de az olaszok végül megrúgták második góljukat, a csereként beálló Borja Mayoral talált be a találkozó hajrájában, ezzel nagyon nehéz helyzetbe sodorva a Bragát.

Braga – AS Roma 0-2 (0-1)
Játékvezető: Kovács I. (román), Helyszín: Bragai Városi Stadion (Braga)
Gólszerzők: ill. E. Dzeko (5.), B. Mayoral (87.)
Kiállítva: R. Esgaio (52.)

A szerbek egyáltalán nem illetődtek meg, hogy az AC Milan az ellenfél, sőt, végig uralták a mérkőzést és több lehetőséget is kidolgoztak. A vezetést azonban Pankov öngóljának köszönhetően mégis az olaszok szerezték meg az első félidő hajrájában. A Crvena azonban nem adta fel és próbálta diktálni a tempót, aminek az eredménye egy kiharcolt büntető lett, amelyet Kanga értékesített. Az öröm nem sokáig tarthatott, ugyanis a milánóiak is tizenegyeshez jutottak és az ő rúgójuk, Theo Hernández sem hibázott. A bekapott gólt követően már nem sikerült olyan elánnal mennie a hazaiaknak, sőt a hajrára emberhátrányba is kerültek, Milan Rodic kapta meg második sárgáját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Az utolsó pillanatokban azonban még 10 emberrel is egyenlíteni tudnak a szerbek, az öngólt szerző Pankov szerez gólt, amellyel életben tartotta csapata továbbjutási reményeit.

Crvena Zvezda – AC Milan 2-2 (0-1)
Játékvezető: T. Sidiropoulos (görög), Helyszín: Stadion Rajko Mitić (Belgrád)
Gólszerzők: G. Kanga (52. – büntetőből), R. Pankov (90+3.) ill. R. Pankov (42. – öngól), T. Hernández (62. – büntetőből)
Kiállítva: M. Rodic (77.)

A két csapat nagyjából egyenlő erőt képvisel, amelyet a fogadóirodák is így láttak. A találkozó teljes egészében kiegyenlített volt, nagy izgalmakat nem élhettek meg a nézők. Mindkét csapat egy-egy alkalommal találta el a kaput és mindkettőből gól született, ennek következtében teljesen igazságos döntetlen született, ami a belgák számára kedvezőbb.

Dinamo Kijev – Club Brugge 1-1 (0-0)
Játékvezető: M. Gestranius(finn), Helyszín: NSC Olimpiai Stadion (Kijev)
Gólszerzők: V. Buyalskyy (62.) ill. B. Mechele (67.)

A góllövőlista élmezőnye