Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tizennégy év után hagyta el klubját az angol válogatott hátvéd – HIVATALOS

Az angol másodosztályú bajnokságban (Championship) szereplő Stoke City együttese a pénteki napon egy hosszú fejezet lezárulását jelentette be…

A Stoke City csapata a pénteki napon tudatta, hogy a csapatot hosszú ideje csapatkapitányként szolgáló Ryan Shawcross távozott az együttestől, és az Egyesült Államokban készül folytatni pályafutását.

A 33 esztendős hátvéd 2007-ben került a jelenleg csak másodosztályú piros-fehér egylethez, melynek színeiben minden sorozatot figyelembe véve 453 mérkőzésen lépett pályára, ennek jelentős részén a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. Shawcross a Manchester United nevelése volt, és a 2007-2008-as szezonban először a “vörös ördögöktől” kölcsönben került a Stoke alkalmazásában, majd végül ott ragadt és a klub ikonikus játékosa vált belőle.

A 2010-2011-es szezontól kezdődően a csapat kapitánya volt, miközben egészen egy évtizeden át a Premier League-ben szerepeltek, 2018-as kiesésük óta azonban képtelenek voltak visszatérni az élvonalba, és ha fel is jutnak majd, azt már Shawcross nélkül fogják megtenni.

“Ryan elérkezettnek látta az időt az új lehetőségre, és a legjobb kívánságainkkal a tarsolyában távozik a csapattól. Ezúton ragadnám meg az alkalmat, hogy a jövőre sok sikert kívánja neki, a feleségének és az egész családjának. Mindig szívesen fogjuk viszontlátni őt a Bet365 Stadionban.”

– jegyezte meg a Stoke City vezérigazgatója, Tony Scholes.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Shawcross a David Beckham által alapított Inter Miami csapatában folytathatja karrierjét, amely története első MLS-szezonjában a 19 csapatos keleti konferencia tizedik helyén végzett. Ennél azonban nem titkoltan erősebb szereplésre készülnek a második évben, így Phil Neville vezetőedző kedvében járva minél inkább igyekeznek megerősíteni játékoskeretüket az április 3-i szezonrajtig.