Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: megújította edzője szerződését a feljutó – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfB Stuttgart alakulata a pénteki napon erősítette meg, hogy további évekkel meghosszabbította lejáró szerződésű vezetőedzője megbízatását a csapatnál…

A VfB Stuttgart együttese a pénteki napon hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy megszületett a megállapodás trénerével, melynek értelmében további három évvel, 2024-ig megújították vezetőedzőjük, Pellegrino Matarazzo szerződését a sváb klubnál.

A 43 esztendős olasz származású amerikai tréner korábban a Nürnberg és a Hoffenheim korosztályos csapatainál dolgozott, mígnem 2019. december 30-án kinevezték őt a VfB élére, amely első évében a német másodosztályban (2. Bundesliga) elért második helyezéssel feljuttatott az élvonalba, a másodikban pedig egyelőre rendkívül meggyőzően kormányoz a legmagasabb osztályban. A Stuttgart 21 forduló után 26 ponttal a 18 csapatos Bundesliga-mezőny tizedik helyét foglalja el, megközelítőleg azonos távolságban a kieső zónától és a nemzetközi kupaszereplést érő helyektől.

Matarazzo eddig 41 mérkőzésen ült le csapata kispadjára, ezeken 16 győzelem, 11 döntetlen és 14 vereség volt a mérlege.