Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: hátrányból jött fel a Marseille, de így is pontokat vesztett – videóval

A francia bajnokság 26. fordulójában a Nantes otthonába látogatott az Olympique Marseille, és ott is hagyott két pontot a Stade de la Beaujoire-ban. 

Parázs mérkőzést játszott egymással a Nantes és az Olympique Marseille. Az első félidőben sok helyzet nem történt, de a vendégek birtokolták többet a labdát, ami meddő fölény volt. A hazaiaknak volt a kevésből veszélyesebb helyzete, mint a 15. percben, amikor Imran Louza lőtte a kapu mellé az elé pattanó labdát, vagy amikor a 23. percben az ő szabadrúgását védte a kapus.

A második félidő már sokkal eseménydúsabb volt, és már rögtön az 50. percben vezetést szerzett a Nantes: egy védelmi hiba után Ludovic Blas került helyzetbe, majd hidegvérét megőrizve közvetlen közelről lőtt a kapuba. Nem örülhettek azonban nagyon sokáig a hazaiak, mivel kisebb-nagyobb helyzetek után, a 69. percben kiegyenlített a Marseille: egy beadás után Dimitri Payet szerezte meg a labdát és gondolkodás nélkül, kapásból lőtt kapura, a labda pedig a bal alsó sarokba ment. Payet volt a Marseille legveszélyesebb játékosa, a 79. percben például egy távoli lövésből a vezetést is megszerezhette volna, de a labda épphogy a felsőléc felett szállt el. Az egyenlítés után kicsit elszabadultak a indulatok és repkedtek a sárga lapok, sőt a végén egy piros lap is: A 93. percben Hiroki Sakait állították ki azonnal, miután lerántotta ellenfelét, így a vendégek 10 emberrel fejezték be a mérkőzést.

Nantes – Olympique Marseille: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Blas (50.) ill. Payet (69.)
Sárga lap: Traore (32.), Castelletto (43.), Chirivella (74.), Bamba (88.) ill. Alvaro (88.)
Kiállítás: – ill. Sakai (90+3.)

A 26 forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Brest – Olympique Lyon: 2-3

Szombat:
St. Etienne – Reim: 1-1
Nantes – Olympique Marseille: 1-1

Vasárnap:
13:00 Montpellier – Rennes (Tv: DigiSport 2)
15:00 Lens – Dijon
15:00 Nice – Metz (Tv: DigiSport 3)
15:00 Nimes – Bordeaux
15:00 Strasbourg – Angers
17:00 Lorient – OSC Lille
21:00 PSG – AS Monaco (Tv: DigiSport 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: