Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: legfrissebb győzelmét követően immár élen a Lyon – videóval

Garcia csapatára jó hatással van az európai terhelés mellőzése, a Lyon immár az első helyen várhatja a riválisok eredményeit.

Pozitív előjelekkel nézhetett a Lyon a 26. forduló sorsolására, hiszen amíg az Oroszlánok a 12. helyen tanyázó Brest együttesét fogadták, addig a rivális Paris Saint-Germain a negyedik helyen, bombaformában játszó Monaco együttesével játszanak egy fárasztó hétközi Bajnokok Ligája mérkőzést követően.

A Lyon nem bízta a véletlenre, már az első játékrész folyamán ráment a mérkőzés korai eldöntésére, hiszen Paqueta és Aouar góljaira még Depay is rátett egy lapáttal a félidei sípszót megelőzően, egy jogosan befújt tizenegyesnek köszönhetően.

A második játékrészben azonban nem dőlhetett hanyatt a francia kihívó, a Brest nem adta fel és hősies küzdelemmel két góllal és szépített, mielőtt elfogyott a hazai csapat ereje és végül 2-3-es végeredménnyel kapitulált a lefújás pillanatában.

A Lyon így csekélyke, mindössze 1 pontnak köszönhetően a Lille és a PSG elé ugrott a tabellán, míg Memphis Depay újabb góljával egyre közelebb került az éllovas Mbappe 16 találatához.

Brest – Lyon : 2-3 (0-3)
Gólszerzők:  Chardonett (53.) Cardona (74.) ill. Paqueta (9.) Aouar (29.) Depay (44.)
Kiállítás: – ill. –