Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: cserejátékos mesterhármasával nyert a Diósgyőr

Két nehéz helyzetben lévő csapat találkozott Zalaegerszegen. A hazai csapat, még nem nyert bajnokit a tavaszi szezonban, míg az Újpest a nehéz kezdett után magára talált és sorozatban három nyert mérkőzéssel érkeztek meg Zala megyébe.

Nehezen indultak be a csapatok, de a Zalaegerszeg az első félidő felére elkapta fonalat és többször veszélyezettek.
A 34. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak, Könyves harcolt ki büntetőt, amit Favorov értékesített.
A 61. percben Szánthó megszerezte a ZTE második gólját is, miután Kastrati röviden fejelte haza. A 20 éves támadónak ez volt a 6. gólja az NB I-ben.
A 80. percben egy újabb újpesti hiba után Koszta Márk is betalált. A tizenhatoson belül Ristevski passzolta oda a labdát Kosztának.
Ezzel a győzelmével pontszámban utolérte a ZTE az Újpestet, gólkülönbségének köszönhetően pedig meg is előzte.

Zalaegerszegi TE – Újpest FC 3-0 (1-0)
Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE Aréna Vezette: Vad II. István
Gólszerzők: Favorov (34.- büntetőből), Szánthó (61.), Koszta (80.) ill.

A Szalai Tamás vezette Fehérvár fogadta a hétről hétre egyre nehezebb helyzetben lévő Diósgyőrt. Mindkét csapat győzelmi kényszerben játszott, a fehérváriak a második hely megszerzéséért küzdenek, míg a miskolciak a bennmaradásért. 

A fehérvári csapaton érződött, hogy nagyon megszeretnék nyerni a találkozót. Nem kellett sokáig várni a vezető góljukra, a 9. percben Stopira fejelt a diósgyőri kapuba. A folytatásban több helyzete is volt a hazai csapatnak, azonban több gólt nem tudtak szerezni.
A mérkőzés sorsfordító pillanata az 55. percben következett be, ekkor kettőt cserélt a diósgyőri edző, Zekic. Beállt Drazic és Grozav. A két támadó két szinte ugyanolyan gólt hozott össze, a 60. és a 61. percben. Mindkétszer Drazic beadásából Grozav szerzett gólt.
A folytatásban próbálkozott a Fehérvár, de komoly helyzetük nem volt, majd a 89. percben egy kontra végén Grozav megszerezte a harmadik gólját is. Természetesen a gólpasszt ezúttal is Drazic jegyezte.
Tavasszal a DVTK idegenben megverte a Fradit és a Fehérvárt is, ennek ellenére egyelőre maradnak az utolsó helyen a tabellán.
MOL Fehérvár FC – Diósgyőri VTK 1-3 (1-0)
Helyszín: Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó Vezette: Erdős J.
Gólszerzők: Stopira (9.) ill. Grozav (60., 61., 89.)

A 22. forduló további mérkőzései
Szombat
19:30 Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd Tv: M4 Sport
Vasárnap
14:30 Budafoki MTE – Puskás Akadémia Tv: M4 Sport
17:00 Paksi FC – Kisvárda Tv: M4 Sport+

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye