Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: nézők előtt játszanak egy meccset a következő bajnoki fordulóban

A portugál első osztályú labdarúgó bajnokság (Liga NOS) hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy a következő fordulóban egy találkozót nézők előtt játszanak le. 

A portugál szövetség úgy döntött, hogy a Primeira Liga 21. fordulójában a Santa Clara – Ferreira mérkőzésen ott lehetnek a hazai szurkolók is az Azori-szigeteki Sao Miguel stadionban. A hivatalos közlemény szerint a döntést azután hozták meg, hogy a helyi egészségügyi hatóságok engedélyezték, hogy február 12-től látogathatják nézők a sporteseményeket úgy, hogy a helyszín egyharmadát töltik csak fel. A stadionba vendégszurkolókat nem engednek be.

Az anyaország azonban még nem tudna egy ilyen lépést engedélyezni, különösen azért, mert ott az egyik legrosszabb a koronavírus-helyzet a világon jelenleg, ám az Azori-szigeteken és Madeirán sokkal jobban állnak a vírus elleni harcban. A Santa Claránál már rendeztek két mérkőzést nézők előtt a szezon elején, míg két portugál válogatott meccset is szurkolók előtt játszhattak le novemberben, de azóta sokkal rosszabbra fordult a helyzet az országban.