Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mikel Arteta: “A legjobb csapattól kaptunk ki”.

Mint arról beszámoltunk, az angol bajnokság (Premier League) 25. fordulójának vasárnapi játéknapján a Manchester City 1-0-s győzelmet aratott az Arsenal otthonában. A találkozó után mindkét menedzser értékelte a látottakat.

Már a 2. percben megszületett a mérkőzés egyetlen gólja az Arsenal-Manchester City rangadón. Mikel Arteta együttese így az utóbbi 4 bajnokiján 3. összességében pedig 11. vereségét volt kénytelen elkönyvelni 25 forduló alatt. Az “Ágyúsok” mestere viszont úgy véli, hogy alaposan meg tudták nehezíteni a City dolgát, amely szerinte jelenleg Európa legjobb formában lévő csapata.

Nagy ajándékot adtunk nekik a 2. percben szerzett gólnál. Megbeszéltük a mérkőzés előtt, hogy mit ne csináljunk, a gólnál viszont mégis nagy hibát vétettünk. Ez alapjaiban meghatározta a mérkőzést, hiszen a City innentől kezdve a saját játékát játszhatta, nekünk pedig rohannunk kellett az eredmény után. Voltak viszont nagyon jó pillanataink, többször is ígéretes helyzetbe kerültünk, ám itt rendre hiba csúszott az utolsó döntésekbe/passzokba. Úgy vélem, hogy meg tudtuk nehezíteni a dolgukat, de ne feledjük, hogy Európa legjobb formában lévő csapatáról beszélünk, akik a játék minden elemében az elitbe tartoznak.

Pep Guardiola büszke volt csapatára. Szerinte a bajnoki címért folytatott versenyfutás még messze nem dőlt el, ám ahhoz, hogy őrizni tudják előnyüket, ahhoz kellenek az ilyen 1-0-s sikerek is.

Elégedett vagyok a 3 ponttal, hiszen az Emiratesben az Arsenal ellen szereztük meg. Ismerem Mikelt, tudtam, hogy egy nehéz meccsre kell számítanom. Hiába ez a 18. sikerünk egymást követően, engem csak a következő mérkőzés érdekel, ez a titkunk. A szezon folyamán még mi is fogunk vereséget szenvedni, de az ilyen 1-0-s győzelmekre is szükség van, ha egy ilyen rekordot akarsz felépíteni.

A spanyol mester a visszatérő Fernandinho játékára is kitért.

Kiváló teljesítményt nyújtott. A labda nélküli játékban is remekelt, számos párharcot megnyert. Nagyon jól olvassa a játékot, tudja mikor mit kell tennie. Hiába 35 éves, még mindig a csapat motorja tud lenni.