Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangadót nyert az üldöző, egy fordulóval a vége előtt új éllovasa van a brazil bajnokságnak – videóval

Magyar idő szerint vasárnap este a bajnoki cím sorsáról is nagyban döntő rangadót rendeztek a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 37. fordulójában. A bajnokság hajrájában éllovassá előlépő, de az utóbbi hetekben botladozó Internacional az üldöző Flamengo vendége volt. A hármas sípszó után azonban fordult a kocka.

A játéknap előtt még egypontos hátrányban lévő Flamengo számára nem indult jól a mérkőzés. Egy visszarántás után a 12. percben ugyanis büntetőt kapott az Internacional. A tizenegyest Edenilson magabiztosan értékesítette, így a hazaiak futhattak az eredmény után (0:1). A bekapott gól azonban nem szegte kedvét a hazaiaknak, akik tudták, ha fordítanak, akkor saját kezükbe vehetik a sorsukat. A 19. percben aztán egy visszagurított labát Giorgian De Arrascaeta pörgetett közelről a hálóba (1:1). Az első játékrész hajrájában a vendégek közel voltak a vezetés újbóli megszerzéséhez, de a későbbi főszereplő, Rodinei csak a kapufát forgácsolta.

A jobboldali védő aztán a szünet után a 49. percben úgy jutott a kiállítás sorsára, hogy labdavezetés közben hibázott, és csúnyán odataposott az ellenfél játékosának. A játékvezető miután visszanézte az esetet fel is mutatta a piros lapot Rodinei számára, aki így nagyon nehéz helyzetbe sodorta csapatát. Az emberelőnyt ki is használta a Flamengo, a 63. percben a korábbi Inter játékos Gabriel Barbosa lőtte be a mindent eldöntő találatot (2:1). A Flamengo ezzel fordított, és egy fordulóval a bajnokság vége előtt az élre állt.

Ellenben nem lesz könnyű dolga az utolsó játéknapon az új éllovasnak, mely a negyedik helyen álló, Libertadores-kupa indulásért küzdő Sao Paulo vendége lesz. Mindeközben az Internacional hazai pályán fogadja a négy meccse nyeretlen Corinthianst egy olyan mérkőzésen, mely a vendégeknek már tét nélküli lesz.

Campeonato Brasileiro – A bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye